Setmana Internacional dels Arxius 2021

El proper 9 de juny tornarem a commemorar el Dia Internacional dels Arxius, una cita que se celebra arreu del món coincidint amb la data de creació del Consell Internacional d’Arxius (ICA) el 1948 sota els auspicis de la UNESCO. Aquest any, des de l'Arxiu Municipal de Barcelona ens hem tornat a sumar a la iniciativa impulsada per l'ICA en què ampliem la commemoració a la Setmana Internacional dels Arxius, encara que el programa d'activitats proposat inclou tot el mes de juny, com ha estat habitual en els darrers anys de la nostra organització. 

El programa de l'Arxiu Municipal de Barcelona combinarà diversos formats d’activitats al llarg de tot el mes, de les quals destaquem: 

  • Taula rodona sobre "El rol de la dona en la Barcelona dels anys 30", organitzada per l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, la qual es retransmetrà exclusivament per streaming el 2 de juny. 
  • Visites guiades a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona per celebrar la Festa de Corpus els dies 3 i 4 de juny. 
  • Recorregut d'autor "L'eròtica de l'Arxiu", organitzat per l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona, el qual es retransmetrà per streaming el 8 de juny.
  • Diàleg sobre "Visibilitats i invisibilitats als arxius", que es durà a terme a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona tant presencialment com per streaming el 9 de juny.
  • Xerrada "Viatge als teus orígens: genealogia i història familiar", que es durà a terme a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona tant presencialment com per streaming el 17 de juny.
  • Obertura de la XVI Mostra de Documents "Una dècada com un segle. Barcelona, anys 30", que es podrà visitar a l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona a partir del 21 de juny. 
  • Conferència inaugural "Joaquim Puig i Pidemunt, director de "Treball", executat l'any 1949", organitzada per l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona el 29 de juny, sobre l'exposició "Quan plovien octavetes. Clandestinitat, premsa i propaganda antifranquista", que es podrà visitar fins al 30 de gener de 2022 al vestíbul de la Casa de l'Ardiaca. 

A través del nostre web i les xarxes socials anirem ampliant tota la informació sobre les activitats que formen el programa d'enguany i que podreu seguir amb els hashtags #SIA2021, #EmpoweringArchives i #ArxiusxDins

Esperem que gaudiu molt de totes les activitats!