Acompanyant-vos un curs més

Acabem un curs molt diferent a la resta, amb aires de nova normalitat i amb més ganes de prendre un respir que mai! La pandèmia ens ha trasbalsat a totes en major o menor mesura, però l’estiu torna a ser aquí, com sempre, per carregar-nos les piles, regalar-nos més hores de sol i donar-nos un merescut descans a totes, famílies i adolescents.

           

Des del Servei per a Adolescents i Famílies, amb la voluntat d’acompanyar-vos un any més i adaptant-nos al moment segons les circumstàncies, hem volgut respondre a les vostres demandes i necessitats, oferint-vos diferents cicles, tallers, entrevistes... amb professionals de reconeguda trajectòria, per facilitar la relació amb els i les adolescents. Aquí en teniu un breu resum:

Gener i febrer: Cicle “Pantalles, xarxes i relacions”. Amb aquest cicle temàtic i la presència de diversos professionals especialitzats en aquest tema, vam tenir un espai per qüestionar-nos sobre l’ús de les pantalles i, en particular, sobre l'ús de les xarxes socials i com això influeix en les relacions entre joves. Des d’una mirada transversal, va ser un espai per reflexionar sobre com acompanyar i entendre els i les adolescents.

Febrer i Març- Oxigena’t: Comunicació Afectiva i Efectiva. Us vam oferir sis sessions on us vam proposar una nova manera d’establir una comunicació fluida amb les/els vostres filles i fills, tot duent-ho a la pràctica i connectant amb els sentiments i necessitats pròpies i les de les persones que tenim davant. 

Durant el confinament..

Març-Maig: Entrevistes en temps de confinament (La joventut no s’atura). Per abordar alguns dels temes més comuns en la relació amb les i els nostres filles i fills en moments on hem hagut d’estar juntes les 24 hores del dia i ens hem trobat amb nous escenaris o situacions més intenses de l’habitual: la por, les pantalles, la sexualitat, els conflictes i la diversitat sexual i de gènere, per comprendre i empatitzar amb ells i elles.

Juny- Oxigena’t “Gimnàstica emocional”. A partir del coneixement del cervell adolescent i posant consciència emocional. Entenent les competències emocionals i les habilitats sòcioemocionals que podem desenvolupar, acabem el cicle obtenint eines variades de benestar amb nosaltres mateixes i les nostres adolescents.

I abans de marxar de vacances, ja hem començat a pensar en noves idees, formats, eines, continguts, espais per compartir... per viure plenament l’adolescència en família.

Tanquem a l’agost i ens retrobem amb les piles carregades a setembre. Us desitgem que gaudiu d’un estiu diferent però ple de satisfaccions!

Bon estiu i fins aviat!