El cervell a l'adolescència

“El meu fill adolescent sempre està a la defensiva”,  “és molt irritable i de seguida se sent atacat”, “no és conscient de les conseqüències”, “pensa que ningú el pot entendre”...

És normal que la majoria d’adolescents es comportin d’una forma similar? Com és que ens sembla tan difícil acostar-nos-hi?

Al Centre per a Famílies amb Adolescents feia temps que volíem conèixer una visió científica del perquè d’alguns comportaments durant aquesta etapa. Cada dia el nostre cervell està canviant, i tots aquests processos biològics influeixen en el nostre comportament. Per això vam demanar ajuda a la Marina Altés, psicòloga especialitzada en el camp de la neuropsicologia. Ella ens va fer una xerrada-taller on va resoldre tots els dubtes dels pares i mares, a partir de l’explicació de com és i com funciona el cervell durant aquesta època.

Vam poder reflexionar sobre què porta als adolescents a pensar, sentir i comportar-se com ho fan, i d’alguna manera, ens vam poder aproximar una mica més a ells/es.

Pels que us vau quedar amb ganes de conèixer més tot aquest món, us deixem una mica de bibliografia relacionada:

- Arnett, J.J. (2008). Adolescencia y adultez emergente. Un enfoque cultural. Madrid: Pearson.

- Kimmel, D. y Weiner,I. (1998). La adolescencia: Una transición al desarrollo. Barcelona: Ariel.

- Rice, F.P. (2000). Adolescencia: Desarrollo, relaciones y cultura. Madrid: Pearson Prentice-Hall.

- Triadó, C., Martínez, G., Villar, F. (2000). Psicologia del desenvolupament: adolescència, maduresa i senectut. Barcelona: Publicacions de la Universitat de Barcelona