Partint de les dades estadístiques de la ciutat de Barcelona l'estudi aprofundeix en l'ús del temps de les persones grans de la ciutat. Les tasques de cura als altres i cures pròpies relacionades amb la salut i la construcció d'un nou projecte vital per aquesta etapa de la vida formen l'eix de l'ús del temps d'aquest sector de població.
L'estudi, estructurat en els diversos temps de la vida quotidiana, analitza la situació de les persones en un moment de transició de la vida activa a la de un suposat lleure que finalment no sembla ser la part central de la vida de la gent gran ja que han de dedicar un temps important a la cura d'ells mateixos i també de les persones del seu entorn més proper.
les dades recollides al treball, mostren com la disponibilitat de temps es suma a les polítiques per a l'envelliment actiu que tenen com a objectiu potenciar a un sector creixent de la població per tal d'allargar la vida activa, el manteniment de la salut física i cognitiva i la seva integració a la societat. També recull les accions municipals dirigides a la gent gran des de el projecte "Barcelona, Ciutat Amiga de la Gent Gran" englobat en el programa ciutats amigables de l'ONU i que vol incidir en les diferents esferes de la vida de la gent gran: relacions socials, família, economia, mobilitat, seguretat, etc.
L'estudi es pot descarregar la secció Dossiers del Temps del web del Programa Temps i Qualitat de Vida (bcn.cat/usosdeltemps), o podeu demanar l'edició en paper del llibre a través del correu laboratorideltemps@bcn.cat.