Joc de Cartes de les Famílies de Barcelona: un procés participatiu

Amb motiu de l’Any Internacional de les Famílies celebrat al 2014, l’Ajuntament de Barcelona va portar a terme un procés participatiu amb l’objectiu de construir coneixement sobre què significa la família i com són de diversos els models de família a la nostra ciutat.

Aquest procés s’ha fet tangible en un joc de cartes il·lustrat per les pròpies famílies, a les a les quals es van convidar prèviament a unes sessions en diferents equipaments municipals de la ciutat Comtal. En aquestes sessions pares, mares, avis, àvies, tiets, tietes, germans i germanes, fills i filles de diferents edats van elaborar conjuntament una sèrie de 6 dibuixos de diferents membres de la seva pròpia família. Les famílies pactaven qui dibuixava, qui pintava, com es repartien la tasca, en una mostra de consens i suma de capacitats que han donat com a resultat 52 precioses i emotives sèries.

De les famílies participants es van seleccionar 7 sèries a través d’un jurat popular i un jurat especialitzat, i són les que il·lustren les cartes que s’han editat. Cada una de les famílies representades es relaciona amb un valor derivat de la vida familiar: diàleg, corresponsabilitat, cooperació, educació/aprenentatge, cura, solidaritat i confiança.

Per jugar-hi es pot descarregar el joc des del link que hi ha a la dreta i imprimir-ho. Hi ha dues opcions: descarregar el joc original o descarregar el joc en blanc per tal de personalitzar-ho amb la pròpia família. Desitgem que us divertiu!