Pares i mares intercanvien el seu temps

La idea va néixer de la Comissió de Relacions Socials de l’escola, que volia afavorir la relació i integració de totes les famílies que formen part de l’escola. Després d’informar-se, van decidir que la millor manera de dur-ho a terme era a través de la creació d’un banc del temps.

“Feia temps que pensàvem a crear una eina que promogués la integració i comunicació entre les famílies”, afirma Esther Hospital, vocal de la Comissió de Relacions Socials de l’Escola dels Encants.

El projecte del Banc del Temps va començar aquest curs escolar i s’hi fan intercanvis com servei de cangur, aprenentatges d’idiomes, tallers de cuina o dansa del ventre. Ja té més de trenta membres.

“Jo ofereixo classes de nutrició, assessorament personal d’hàbits saludables i massatges de reflexologia podal. I de moment he cobrat les meves hores fent classes de dansa del ventre”, explica la Laura Fernández, usuària del Banc del Temps de l’Escola dels Encants.

Funcionament del Banc del Temps

En aquest espai d’intercanvi cada persona ofereix el que sap fer i, a canvi, pot demanar el mateix nombre d’hores a altres socis i sòcies per a les activitats en les quals estigui interessada.

El Banc del Temps és un espai d’intercanvi on els diners no tenen cap valor i on la moneda és el temps que dediques als altres.

Les persones inscrites disposen d’una llista de serveis i d’un talonari de temps amb xecs que utilitzen en cada moment com a pagament del servei rebut.

A l’Escola dels Encants, la persona que es vulgui apuntar ha de presentar full d’inscripció degudament omplert i, a partir d’aquí, se li obra un compte al Banc del Temps.

 

Bancs del temps a la ciutat

A Barcelona, la Xarxa de Bancs del Temps s‘ha anat creant des de l’any 1998 amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la gestió tècnica de l’Associació Salut i Família. També existeixen bancs del temps virtuals que permeten fer intercanvis a través d’internet.

Actualment hi ha divuit bancs del temps instal·lats a nou districtes de la ciutat.

 

 

Pares i mares intercanvien el seu temps