Presentació del Pacte del Temps

Entre els convidats hem comptat amb representants de la Cambra de Comerç, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, dels sindicats CCOO i UGT, de la Taula del Tercer Sector o la Federació d'Associacions de Pares i Mares entre d'altres. L'acte, ha estat conduit per la periodista Eva Arderius.

En el procés de treball s'han tractat temes com la mobilitat; els horaris del serveis i equipaments o la gestió del temps de treball, formació i lleure que influeix directament en la qualitat de vida dels ciutadans. En la seva elaboració hi ha participat un ampli ventall d'entitats, organitzacions i persones a través d'entrevistes, consells i òrgans de participació municipal i taules sectorials.

El resultat és un conjunt de mesures que l'Ajuntament de Barcelona impulsarà en col·laboració amb totes aquelles persones i entitats que s'adhereixin al Pacte i que es desenvoluparan en 10 actuacions entre les que trobem projectes pilot com els barris a mesura humana, un programa de superilles que se sustenten en objectius concrets de mobilitat sostenible, revitalització de l'espai públic, foment de la biodiversitat i del verd urbà, cohesió social, autosuficiència energètica i participació ciutadana.

El pacte recull també actuacions dirigides a sectors concrets de població com les persones amb discapacitats; foment de l'economia socialment responsable; adequació dels horaris dels serveis socials, culturals i esportius de proximitat o les xarxes d'intercanvis de coneixements, bens i serveis entre ciutadans.

Es poden adherir a l'acte totes les persones i entitats que vulguin col·laborar en la millora de l'organització social del temps, la única condició és el compromís en la promoció d'una ciutat que impulsi la conciliació del temps laboral, personal i familiar dels ciutadans.Per adherir-se al pacte cal emplenar el formulari que trobareu al web del Pacte del Temps.

Esteu tots convidats a adherir-vos-hi i a participar en la creació d'una ciutat que vetlli per la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes.

 

Infografia: Pacte del Temps