El proper 4 d’octubre viu l’Esport en Família a Horta-Guinardó

El proper 4 d’octubre Horta-Guinardó es mobilitza amb motiu de la primera Jornada Esport en Família que neix amb la finalitat de promocionar l’esport com a hàbit de vida saludable, tant als veïns i veïnes del Districte com de la resta de la ciutat.

L’espai triat per aquesta estrena de “Esport en Família” serà la Rambla del Carmel. Des de les 10 del matí i fins a les 7 de la tarda tothom podrà gaudir d’una variada oferta esportiva concretada en activitats físiques, intel·lectuals i en altres formats com ara tallers, xerrades, etc.

L’objectiu de la Jornada és oferir l’esport a totes les edats, donar a conèixer l’ampli repertori de diferents modalitats esportives que es fan a Horta-Guinardó i aprofundir en el coneixement de diferents matèri­es esportives, a través de tallers i xerrades. En aquest sentit la Jornada comptarà amb la col·laboració de diversos programadors esportius:

  • Instal.lacions esportives col.laboradores: CEM Guinardó, CEM Horta, Centre Esportiu Municipal de Tennis, Club Nick&Sports, CEM Olimpics, Club Esportiu Hispano Francès, CEM Carmel, Club Dir, Velòdrom d’Horta, CEM Sardenya i CEM Mundet

  • Entitats esportives col.laborades: Peona i Peó, Club Petanca Túnel de la Rovira, Club Voleibol Vall d’Hebron i Club Rugbi Químic

  • Federacions esportives col.laboradores: Federació Catalana de Bàsquet, Federació Catalana de Tennis Taula, Escola Barcelona d’Atletisme i Federació Catalana de Tennis

  • Altres col.laboradors: Centre Psicològic Ciane

  • Patrocini d’Obres i Serveis Roig, S.A.

Proposta de coneixement de les instal·lacions del Districte

Com es pot comprovar, la Jornada és possible gràcies també a la implicació de totes aquestes entitats i, per això, es dóna un valor especial al fet de donar a conèixer les instal·lacions i entitats espor­tives del districte, així com a diferents federacions, per exemple realitzant activitats conjuntes com zumba o body combat en un espai central.

Es pretén fer aflorar, doncs, les potencialitats d’Horta-Guinardó com a districte de referència pel que fa al gaudi de l’activitat esportiva. Recordem que Horta-Guinardó aplega 23 grans instal·lacions esportives, fins a 8 curses populars, 3 curses d’alt nivell, 190 hectàrees per practicar esport a l’aire lliure, gairebé 600 professionals, 130 voluntaris i més d’un centenar d’equipaments i clubs que ofereixen l’oportunitat d’incorporar la pràctica esportiva en la vida quotidiana

Espais de les activitats

Amb motiu d’aquesta primera jornada “Esport en Família” s’ha previst la disposició de tres espais al llarg de la Rambla del Carmel, que seran els següents:

  • Zona la Tarima: Tos els Centres Esportius Munici­pals del districte d’Horta-Guinardó que participen a aquesta activitat es coordinaran i desenvolu­paran amb els seus monitors, durant tot el dia, activitats com: Zumba, Bodicombat, ioga i jocs tradicionals. També està previst desenvolupar altres activitats com exhibicions de dansa.

  • Xerrades i tallers: Està previst realizar xerrades i tallers sobre salut i motivació, entre d’altres temes. Estaran organitzades a càrrec del Club Nick i el Centre Psicòlogic Cíane que treballa el couching esportiu i el PIAD d’Horta-Guinardó.

  • Modalitats Esportives: A la jornada tindran presencia diferents esports com són el futbol, el tennis, tennis-taula, bàsquet, volei, escacs, pati­natge, bàsquet i atletisme, que anirà a càrrec de diferents clubs i federacions amb les que des del Districte s’ha contactat.

A més, totes les instal·lacions tindran una zona reservada on instal·laran la seva carpa i on la instal·lació desenvoluparà una activitat esportiva determi­nada.

El proper 4 d’octubre Horta-Guinardó us espera per viure l’ “Esport en Família” !

(noticia publicada al web dels districte Horta-Guinardó)