Entre el 15 i el 21 d’agost, Gràcia viurà una festa major de vila diferent. La situació sanitària no ens deixarà omplir els carrers i gaudir dels guarniments, però seguirem compartint plegats l’esperit de la festa..., encara que serà connectats a les xarxes.

Així, després de més de dos segles, la festa es reinventa amb un munt d’activitats programades per a totes les edats que es podran seguir, en directe o en diferit, al canal de Youtube @FestaMajordeGràcia de la Fundació Festa Major o en el d’Instagram de biblioteques @bibliotequesbcn_acasa.

El tret de sortida, com sempre, serà el pregó de festa major, enguany convertit en un homenatge als i les professionals sanitàries. Xènia Sist, infermera de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Maria Teresa Fabregat, infermera del CAP Vila de Gràcia-Cibeles, i Elvira Bisbe, metgessa de l’Hospital de l’Esperança, seran les encarregades de llegir el pregó que es podrà seguir en directe.

Al llarg de tot l’any, la Fundació Festa Major de Gràcia i el Districte de Gràcia han estat treballant conjuntament per una festa que es vol consolidar com una festa familiar, inclusiva i lliure d’agressions masclistes. És per això que la programació inclou activitats amb perspectiva de gènere i mesures d’adaptació per a les persones amb discapacitat com ara la llengua de signes i la subtitulació.

L’organització de la festa suposa el punt àlgid de la vida associativa del barri i representa d’alguna manera l’expressió màxima de la identitat gracienca. Enguany, però, les comissions no han pogut treballar en els guarniments a causa del confinament per la covid-19 i, per tant, només es farà un petit guarniment simbòlic als carrers. Ara bé, des de la Fundació Festa Major de Gràcia s’animarà a guarnir els balcons, les finestres, les portalades i els aparadors dels comerços, per mantenir viva i visible aquesta tradició gracienca. A més, tots els guarniments es podran veure amb l’aplicació mòbil de la festa major amb recorreguts de 360 graus.

En aquest web també pots consultar la informació relativa als orígens i els valors de la festa, gaudir de les fotografies històriques i recordar la festa del 2019.

Més que mai, visca la Festa Major de Gràcia!

Mostra’n menys

Notícies

Premis dels balcons i balconades guarnides 2020

19/08/2020 - 14:28

El 17 d'agost es va fer públic els guanyadors i guanyadores del concurs de balcons i balconades guarnides.

Una làmina de la Pepita Pardell, regal institucional d'enguany

18/08/2020 - 10:41

La làmina 'La Doncella Guerrera' és el projecte més personal de Pepita Pardell i forma part d'un curtmetratge de dotze minuts basat en un romanç medieval propi de la tradició oral.

Destacats

Us pot interessar

FM Gràcia - Baner Benvinguda

Benvinguda

Podeu llegir la salutació institucional i el ban de la Festa Major 2020.

Baner Altra cara de la festa

L'altra cara de la festa

Aquí podràs conèixer els detalls de l'organització i els serveis que es posen en marxa per garantir el bon funcionament de la festa.

Baner Valors de la festa

Els valors de la Festa

La sostenibilitat, la inclusió i la convivència son els tres eixos al voltant del qual es repensa la festa amb tal d’assolir una celebració per tothom.

Baner Festa i tradició

Festa i tradició

Coneix els orígens de la Festa Major i gaudeix de les fotografies històriques.

Cercador d'activitats