Entre el 15 i el 21 d'agost, la Vila de Gràcia viurà de nou la seva festa major. Es recupera la normalitat i el format d'abans de la pandèmia amb una programació que inclou més de 900 activitats.

La festa es reinventa més familiar, inclusiva i lliure d'agressions masclistes, amb un munt d'activitats programades per a totes les edats, fidel als valors que la caracteritzen, com un element de cohesió social i de veïnatge.

Al llarg de tot l'any, la Fundació Festa Major de Gràcia i el Districte de Gràcia han estat treballant conjuntament per fer una programació que inclou activitats amb perspectiva de gènere i mesures d'adaptació per a les persones amb discapacitat com ara la llengua de signes i la subtitulació.

L'organització de la festa suposa el punt àlgid de la vida associativa del barri i representa d'alguna manera l'expressió màxima de la identitat gracienca. Enguany es presenta el Lleó de Gràcia, una nova figura festiva de la Festa Major, i es faran visites guiades a la Torre del Rellotge.

L'expresidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, és la pregonera d'unes festes que tindran un total de 23 carrers guarnits.

En aquest web també pots consultar la informació relativa als orígens i els valors de la festa, gaudir de les fotografies històriques i recordar les edicions anteriors.

Visca la Festa Major de Gràcia!

Mostra’n menys

Notícies

Una placa recorda l’escriptora i periodista Rosa Maria Arquimbau

18/08/2022 - 14:29

La inscripció, situada en el número 70 del carrer Gran de Gràcia, homenatja la figura d’aquesta autora, destacada defensora dels drets de les dones.

Verdi guanya el concurs de guarnits de 2022

18/08/2022 - 13:02

Els tres Premis d'Honor del concurs de guarnits de la Festa Major han estat per "El Quixot", del carrer Verdi (1r premi), "Passeig per la Xina", del carrer Tordera (2n premi) i "ProgrésPark", del carrer Progrés (3r premi).

El regal institucional d'enguany, un homenatge a l’Elogi de l'aigua

17/08/2022 - 13:26

És la reproducció d’un dibuix que va realitzar l’escultor Eduardo Chillida durant la creació de l’escultura, inaugurada fa 35 anys.

Gràcia dona la benvinguda al Lleó, la nova figura festiva de la Vila

16/08/2022 - 17:59

El Matí de Festa Major ha estat l’escenari de la presentació d’aquest nou integrant del bestiari festiu, creat per la colla Àliga de Gràcia.

Mobilitat a la Festa Major de Gràcia

12/08/2022 - 13:00

Del 15 al 21 d'agost, de les 21 a les 5 h, la Vila estarà tancada al trànsit, excepte per al veïnat. Per als visitants, es recomana l’ús del transport públic per desplaçar-se.

Una Festa neta i sostenible

12/08/2022 - 12:59

Durant els dies que duri la Festa Major de Gràcia es reforcen els serveis de neteja i es referma l’aposta pel got reutilitzable, i la recollida selectiva.

Destacats

Us pot interessar

FM Gràcia - Baner Benvinguda

Benvinguda

Podeu llegir la salutació institucional i el ban de la Festa Major 2022.

Baner Altra cara de la festa

L'altra cara de la Festa

Aquí podràs conèixer els detalls de l'organització i els serveis que es posen en marxa per garantir el bon funcionament de la festa.

Baner Valors de la festa

Els valors de la celebració

La sostenibilitat, la inclusió i la convivència son els tres eixos al voltant del qual es repensa la festa amb tal d’assolir una celebració per tothom.

Baner Festa i tradició

El naixement d'una tradició

Coneix els orígens de la Festa Major i gaudeix de les fotografies històriques.

Cercador d'activitats