Entre el 15 i el 21 d'agost, la Vila de Gràcia torna a viure la Festa Major amb 23 carrers guarnits i una programació que inclou més de 900 activitats.

Veïnat, entitats i institucions impulsen una celebració cada vegada més familiar, inclusiva i lliure d'agressions i discriminacions, que fomenta la cohesió social i ofereix propostes per a totes les edats.

La programació, fruit del treball conjunt de la Fundació Festa Major i el Districte de Gràcia, presenta una oferta molt variada amb cultura popular, música, dansa, espectacles, visites guiades, mercats, tallers infantils… El programa incorpora la perspectiva de gènere i mesures d'adaptació per a les persones amb discapacitat. L'organització també ha treballat per afavorir la convivència i la compatibilitat d'usos de l'espai públic durant els dies de celebració. Així mateix, es reforçaran els serveis de seguretat i neteja.

Les novetats més destacables de l'edició del 2023 són la presentació del Bou de Gràcia, una nova figura festiva de la Festa Major, i l'obertura del refugi antiaeri de la plaça de la Revolució amb un servei de visites guiades. Andrea Porta i Àlex Cano, els capitans dels equips femení i masculí del Club Esportiu Europa de futbol, tenen l'honor de llegir el pregó d'enguany.

En aquest web també pots consultar la informació relativa als orígens i els valors de la festa, gaudir de les fotografies històriques i recordar les edicions anteriors.

Visca la Festa Major de Gràcia!

Mostra’n menys

Notícies

El carrer Progrés guanya el primer premi amb el guarnit Formigres

18/08/2023 - 01:16

La plaça de la Vila de Gràcia s’ha omplert de gom a gom a l’acte de lliurament dels Premis als carrers guarnits

‘Itineraris per Gràcia’, rutes per conèixer la història tot passejant

18/08/2023 - 00:15

El Districte ofereix una col·lecció de documents que ressegueixen el passat dels nostres barris a través de diferents recorreguts

El centenari de l’escola La Farigola de Vallcarca protagonitza el regal institucional d’enguany

17/08/2023 - 16:43

És una obra de la il·lustradora gracienca Cristina Huguet que representa el centre educatiu i un grup d’infants jugant-hi.

A la festa, en transport públic o a peu

11/08/2023 - 13:50

Al llarg de la Festa Major, entre el 15 i el 21 d’agost, la Vila romandrà tancada al trànsit excepte per al veïnat en horari de 21.00 a 05.00 hores.

Una celebració per a tothom gràcies a la programació inclusiva

11/08/2023 - 11:57

Un seguit de mesures garantiran l’accessibilitat de la Festa Major per a persones amb diferents tipus de discapacitats.

Aquests són els temes dels carrers guarnits d'enguany

10/08/2023 - 16:05

Durant la setmana de Festa Major, 23 carrers i places es transformaran gràcies a la feina dels festers i festeres.

Destacats

Us pot interessar

FM Gràcia - Baner Benvinguda

Benvinguda

La salutació institucional de la regidora del Districte i el ban de la Festa Major 2023.

Baner Altra cara de la festa

L'altra cara de la Festa

Aquí podràs conèixer els detalls de l'organització i els serveis que es posen en marxa per garantir el bon funcionament de la festa.

Baner Valors de la festa

Els valors de la celebració

La sostenibilitat, la inclusió i la convivència son els tres eixos al voltant del qual es repensa la festa amb tal d’assolir una celebració per tothom.

Baner Festa i tradició

El naixement d'una tradició

Coneix els orígens de la Festa Major i gaudeix de les fotografies històriques.

Cercador d'activitats