L'OFF LEM 2020 tanca l'edició amb més d'un 90% d'ocupació

04/11/2020 - 13:42

L'OFF LEM 2020 ha acollit un total de 1.228 espectadors en una edició marcada per la Covid-19.

El festival de música experimental OFF LEM 2020 va cloure el passat dijous 29 d’octubre, un dia abans del concert de clausura amb Eli Gras + Blanca Llum Vidal i Los Sara Fontán, en compliment de la resolució dictada pel govern que prohibeix la celebració d’actes culturals amb públic. L’organització està cercant una nova data per a celebrar aquesta actuació, de la qual havien venut gairebé totes les entrades.

En aquesta edició de l’OFF LEM es van suspendre dues activitats, una per les condicions meteorològiques i una altra per restriccions per la Covid. En total es van celebrar vuit concerts, repartits en sis sessions, que han reunit 334 persones, a les quals cal sumar 894 més que han seguit les actuacions per streaming. Com a novetat significativa d’aquest any, la productora Costa24 ha realitzat la retransmissió en directe de tres esdeveniments de l’OFF LEM 2020.

Així doncs, sumant el nombre de persones que han seguit les activitats de manera presencial i les que ho han fet en format virtual, el festival arriba als 1.228 espectadors, una xifra considerable atesa la reducció significativa dels aforaments, el tancament de molts espais i les mesures establertes, com la reserva obligatòria per a tots els actes.

Malgrat tot això, el festival ha exhaurit les localitats de gairebé tots els esdeveniments. El balanç global de l’OFF LEM 2020 supera amb escreix el 90% d’ocupació. En aquest sentit, la directora artística del festival, Maria Vadell, ha expressat l’agraïment de l’organització “a totes les persones que han contribuït a l’èxit” de l’OFF LEM 2020 en un any “especialment difícil” per a Gràcia Territori Sonor.