Mesures impulsades al Districte de Gràcia davant la covid-19

13/11/2020 - 08:47

Des de l'Ajuntament de Barcelona s'estan impulsant diferents serveis, ajuts i mesures de protecció per fer front a la crisi provocada per la covid-19. A Gràcia s'hi poden trobar diferents recursos.

En la gestió de la crisi sanitària i econòmica ocasionada pel coronavirus, l’Ajuntament de Barcelona està orientant tots els seus esforços per oferir a la ciutadania els serveis, els ajuts i les mesures de protecció necessaris en aquestes circumstàncies tan excepcionals.

Entre els diferents recursos que els veïns i veïnes poden trobar al seu abast al districte de Gràcia, en destaquen:

Seguiment, control i prevenció de la covid-19. Continua activa l’Oficina de Salut, que permet de forma compartida amb el Consorci, fer el seguiment i control i es manté el projecte de quarantenes per permetre que les persones que no poden fer bons aïllaments per raons socioeconòmiques puguin fer-ho.

Cessió de 3 espais per la campanya de la grip. Al districte s’han cedit l’altell del Mercat de l’Abaceria, BCN Sports Hostel, Esplanada Sant Josep de la Muntanya per a la campanya de vacunació.

Recursos a les escoles. A través del programa Ampliem les Escoles s’han atès 41 demandes de 20 escoles, i s’han cedit 15 espais, la majoria a l’espai públic, per ampliar els espais d’aula i espais d’esbarjo. També s’han adaptat entorns escolars per fer-los més segurs, eixamplant l’espai d’espera de les famílies mitjançant la col·locació d’elements de protecció.

Alimentació. Garantir l’alimentació de tots els veïns i veïnes ha estat una prioritat durant aquests mesos, i és per això que s’ha incrementat la despesa. Cal destacar la tasca del Rebost Solidari que continua repartint lots d’aliments a les famílies més vulnerables derivades de serveis socials. També es manté i s’amplia el servei d’àpats en companyia per a gent gran que es lliura a domicili.

Ajuts a l’activitat professional. Al web “Barcelona mai s’atura” es pot trobar tota la informació sobre tots els ajuts municipals per donar suport a l’activitat professional i fer front als efectes de la crisi derivada de la pandèmia, així com les mesures d’ajut a l’economia domèstica.

Ajuts als clubs i entitats esportives per la regeneració del sistema esportiu de la ciutat. Les sol·licituds es poden presentar fins al 16 de novembre de manera telemàtica a http://bcn.cat/tramits

Xarxes de suport solidari. S’ha creat el projecte “Casals Comunitaris” orientat a consolidar les xarxes de suport solidari creades durant el confinament. A Gràcia es situaran al Centre Cívic del Coll i a la Violeta, equipaments de proximitat que funcionaran com a punts logístics amb material d’autoprotecció, espais físics per fer reunions, punts de connexió a internet, equipament informàtic i espai d’emmagatzematge, entre d’altres.

Carrers per als vianants. Mitjançant el programa Obrim els Carrers, l’eix de Gran de Gràcia s’ha recuperat per l’ús exclusiu de la ciutadania tots els caps de setmana de 9h a 20h, i Travessera de Gràcia els dissabtes de 9h a 20h.