Manifest Dia Internacional de la Discapacitat

01/12/2020 - 14:59

El 3 de desembre Gràcia celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb el manifest “2020: Aprenentatge i Solidaritat” sobre la vivència de la covid-19. També en commemoració, la torre del campanar de la pl. Vila s'il·luminarà de 18 a 22 h.

Cada any, el 3 de desembre es celebra el Dia Internacional de les persones amb discapacitat (DIPD). A Gràcia diferents entitats (ACIDH, ARAPDIS, ATRA, ENEIDA i JOIA) han signat un manifest on es repassa el que ha estat aquest any 2020 marxat per la covid-19.

En el manifest es recull que “la majoria dels recursos sanitaris s’estan destinant a l’atenció per la covid-19 i que no s’estan tenint prou en compte altres pacients i col·lectius amb algun tipus de discapacitat”.

“Valorem l’esforç de professionals en l’atenció telemàtica i la seva capacitat d’adaptació a la situació, però necessitem que ens atenguin de forma presencial, tan sovint com calgui, per nosaltres el contacte humà és imprescindible”, reclamen.

També es denuncia la dificultat per incorporar-se al mercat laboral en temps de pandèmia i la limitació a l’accés al món de l’art i la cultura, així com l’aïllament de les persones que viuen en residències o llars-residència.

Podeu llegir el manifest sencer en el pdf adjunt.

Torre il·luminada

La torre del campanar de la pl.Vila s’il·luminarà el 3 de desembre, de 18 a 22 h per commemorar el DIPD.