XVII Setmana Cultural Gràcia amb la Mediterrània

14/12/2020 - 12:27

Del 17 al 19 de desembre, el Centre cívic La Sedeta i Sodepau celebren la XVII Setmana Cultural Gràcia amb la Mediterrània amb diferents activitats que es faran a La Violeta i la Biblioteca Jaume Fuster.

Aquest any la Setmana Cultural no es dedica a un país de la Mediterrània. Coincidint amb el 25è aniversari de la 1a Conferència Euromediterrània, celebrada a Barcelona el 1995, es donarà veu al teixit associatiu que va organitzar la Trobada Alternativa que es va fer en paral·lel. La idea és fer un balanç crític d’aquests 25 anys i, sobretot, de l’objectiu central de la Conferència Euromediterrània, que era disposar d’una política Europea envers la Mediterrània.

Aquest any s’ha plantejat fer una sessió preparatòria repassant les polítiques europees d’aquests 25 anys: migratòries i d’asil, mediambientals, les relatives a la desmilitarització, seguretat i conflictes, les econòmiques i d’intercanvis comercials... L’objectiu és fer un debat crític que serveixi com a punt de partida per al debat del proper any.

Les activitats de la Setmana es faran a La Violeta i a la Biblioteca Jaume Fuster.

Programa d’activitats

Dijous 17 de desembre

19 h. Taula rodona “25 anys del Projecte Euromediterrani. Valoració crítica d’un
procés”, amb la participació d’Ignacio Álvarez Osorio, profesor d’Estudios Árabes e Islámicos de la UCM; Itxaso Domínguez, coordinadora para Norte de África y Oriente Próximo en la Fundación Alternativas; Roger Albinyana, director del Departament de Polítiques Regionals Mediterrànies a l’IEMed, i Blanca Garcés, coordinadora de recerca
del CIDOB.

Modera: David Llistar, director de Justícia Global i Cooperació Internacional de
l’Ajuntament de Barcelona. Enllaç

Divendres 18 de desembre

Centre de Cultura Popular La Violeta (Maspons, 6)

19 h. Cicle Veus de la Mediterrània. Yacine Belahcene ens presenta “IDURAR”, muntanyes en amazic, el seu nou treball fet durant el confinament.

Yacine Belahcene (veu), Massi Aït-Ahmed (baix elèctric i veu), Gabriel Fletcher (guitarra elèctrica) i Jose Luis Garrido (bateria i programació).

IDURAR inicia el seu camí a les muntanyes de l’Atles i arriba a les nostres costes navegant pel Mediterrani i reivindicant la seva musicalitat sense complexes, amb sonoritats que ressonen als ports d’Alger, Marsella o Barcelona. Reivindica la barreja en la seva naturalitat, sense impostures artificials i sense complexes en cantar en català, en amazic o en àrab algerià.

Entrada gratuïta. Aforament limitat.
Cal inscripció prèvia als telèfons del Centre Cívic La Sedeta, 932 073 703 / 934 591 228 o al correu electrònic: informacio@cclasedeta.cat

Dissabte 19 de desembre

Biblioteca Jaume Fuster (Pl. Lesseps, 20-22)

17 h. Projecció de la pel·lícula FATWA, Mahmoud ben Mahmoud – Tunísia -102 min- 2018 – VOSC

Sinopsi: Brahim, un tunisià resident a França, torna a Tunis per enterrar el seu fill Marwan, mort en un accident de moto. Quan descobreix que el jove militava en un grup islamista radical, Brahim decideix dur a terme la seva pròpia investigació per comprendre els motius de la seva radicalització.

Debat posterior amb Mustapha Aoulad Sellam, membre de l’Associació STOP als Fenòmens Islamòfobos SAFI i Txell Bragulat, membre de Sodepau i directora de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya.

Modera: Josep Maria Navarro, membre de Sodepau.

Entrada gratuïta. Aforament limitat.
Cal inscripció prèvia als telèfons del Centre Cívic La Sedeta, 932 073 703 / 934 591 228 o al correu electrònic: informacio@cclasedeta.cat

Exposició

Canal de Youtube del Centre Cívic La Sedeta

Del 28 de novembre al 20 de desembre

“El sol surt per a tots”. Exposició de pintura i obra gràfica d’Isabel Feliu.
“Declaració Universal de Drets Humans, Article 3: Tota persona té dret a la vida, a la llibertat i la seva seguretat”. Un article tan breu i tan ple alhora, i que tant em remou…

Podeu consultar el programa d’activitats al PDF adjunt.