Campanya per alliberar la vorera de motos mal aparcades

18/02/2021 - 14:47

L'objectiu és que els vianants comptin amb el màxim espai lliure d’obstacles per tal de desplaçar-se amb seguretat.

Continua la campanya per alliberar de motos les voreres amb l’objectiu que els vianants comptin amb el màxim espai lliure d’obstacles per tal de desplaçar-se amb seguretat.

La campanya, impulsada pel districte de Gràcia, va dirigida a les motos mal aparcades en vorera, i que no compleixen la normativa. Consistirà en cartells informatius, accions a les xarxes socials i divulgació a través dels mitjans municipals propis. Es tracta d’una continuació de la campanya que ja es va iniciar fa uns mesos a través de les xarxes socials del districte.

En el marc de l’emergència sanitària causada per la COVID-19, aquesta intervenció assoleix més vigència que mai, atesa la necessitat de comptar amb espais amplis i segurs per als desplaçaments a peu.

Per aquest motiu, i prenent com a base la campanya “Barcelona, ciutat de vianants” que es va dur a terme els darrers anys, el Govern municipal ha programat una actuació intensiva per recuperar les voreres pels vianants i fomentar que les motos no hi aparquin malament. L’objectiu és ordenar l’estacionament de motos i minimitzar la seva ocupació a l’espai públic, potenciant l’ús dels aparcaments subterranis i prioritzant que les motos aparquin en calçada, aconseguint així que el vianant recuperi el seu espai natural per tal que aquest esdevingui un espai segur.

Al districte, s’hi està actuant a la zona D de Vila de Gràcia (Carolines/Santa Àgata, Torrent de l’Olla, Travessera de Gràcia, Via Augusta i Riera de Cassoles).

En aquests espais es faran les següents intervencions:

✓ Eliminació de les places d’aparcament en carrers de prioritat per a vianants amb plataforma única, quan n’hi hagi.

✓ Instal·lació de senyalització de prohibició d’aparcament de motos en vorera, quan correspongui.

✓ Col·locació d’avisos a les motos aparcades en aquests espais, per part de la Guàrdia Urbana, advertint de la imminència de sancions si no es retira el vehicle.

✓ Inici de denúncies i retirada de motos, si s’escau.

✓ Controls periòdics, per part de vigilants de B:SM, per evitar que es torni a aparcar en aquests espais, a més de la tasca habitual de la Guàrdia Urbana.

A les zones A (Travessera de Gràcia, Gran de Gràcia/Passeig de Gràcia, Diagonal, Via Augusta), zona B (Travessera de Gràcia, Torrent de l’Olla, Còrsega, Passeig de Gràcia/Gran de Gràcia) i zona C (Travessera de Gràcia. Bailén, Còrsega, Torrent de l’Olla) ja s’hi va actuar específicament,  tot i que es continua fent accions de vigilància.