L'Ateneu de Fabricació de Gràcia fa un any

11/03/2021 - 10:59

L'Ateneu disposa de quatre espais de treball, una gran sala polivalent on es poden organitzar exposicions, tallers i conferències, i tres espais petits de treball més.

L’Ateneu de Fabricació Digital de Gràcia, situat al c. Perill, 8, és un espai de creació i formació vinculat a les noves tecnologies i, en especial, a la fabricació digital en 3D on ciutadans individuals, però també entitats, organitzacions, universitats i empreses es poden implicar en un laboratori de creació digital.

L’espai està equipat amb programari i màquines de fabricació que permeten a tota la comunitat convertir les seves idees i conceptes en productes físics útils per a la societat.

En una antiga nau industrial remodelada, l’Ateneu de Fabricació Digital de Gràcia neix com el cinquè equipament de la xarxa d’ateneus de Barcelona. Un espai públic orientat a la creativitat, que dona suport a projectes de producció digital, tèxtil, de moda i de biomaterials que busquen redissenyar la societat del futur.

Quatre espais de treball

Per dur a terme totes aquestes iniciatives, l’espai disposa de diferents zones de fabricació, dividides segons la maquinària i el sector. En concret, l’Ateneu de Gràcia es divideix en quatre espais de treball.

  • El primer està especialitzat en tèxtil i moda, i hi ha disponibles una brodadora digital i diverses màquines de cosir.
  • El segon se centra en la fabricació digital i electrònica, i posa a disposició dels usuaris diversos tipus de màquines d’impressió en 3D i material de programació.
  • El tercer espai, conegut com laboratori de biomaterials i biotecnologia, està preparat amb eines i dispositius per a l’elaboració de nous materials adaptats a les demandes del futur hipertecnològic.
  • El quart d’aquests espais, el Taller Brut, es destina sobretot a la fabricació d’elements més pesants o de grans dimensions. Per això, l’espai està preparat amb una màquina de tall làser, fresadores de diferents formats, una talladora de vinils, etc.

També hi ha un gran espai obert polivalent, anomenat Àgora, on es poden organitzar exposicions, tallers i conferències, i tres espais petits de treball més.

L’Ateneu té com a missió divulgar la creativitat i la innovació a través de projectes de desenvolupament sociotecnològic amb metodologies de l’àmbit del disseny.

Si voleu conèixer l’equipament, podeu participar en les portes obertes setmanals.

Horari d’atenció al públic:
De dilluns a divendres de 10 a 14 h
Dimecres, dijous i divendres de 16 a 20 h
Portes obertes setmanals: Dilluns d’11 a 12:30 h

Telèfon: 667 415 814
afabgracia@bcn.cat