Les lletres de la pl. Dones del 36 seran un element escultòric

24/03/2021 - 12:20

Després de la seva rehabilitació, el districte instal·larà les lletres que donen nom a la plaça. Els treballs estaran acabats al voltant del 9 d'abril.

L’any 2010 es va obrir la plaça de les dones amb una configuració inicial on hi havia una tanca que confinava l’espai pel carrer Santa Àgata i el carrer Torrent de l’Olla.

Aquestes tanques contenien unes lletres metàl·liques de grans dimensions amb la paraula “DONES” i unes lletres més petites que anaven per davant i darrera corresponents a “plaça de les” i “del trenta sis”. Les tanques es van retirar a finals de l’any 2016.

L’any 2019 es va proposar recuperar les lletres com a element escultòric dins de la plaça.

El proper dilluns 29 de març es realitzarà la primera fase del muntatge de les lletres de les dones del 36 amb la instal·lació d’una planxa d’acer. I els dies 8 i 9 d’abril es soldaran les lletres a la planxa.

Actuacions a la plaça

La pl. Dones del 36 ha experimentat diversos canvis en els darrers anys per fer-la més amable. L’últim va ser al 2019, quan es va redefinir la mitgera del carrer Santa Ágata amb una façana vegetal i equipada amb panells solars fotovoltaics.