Primavera Republicana a Gràcia

15/04/2021 - 12:51

Barcelona ha commemorat els noranta anys de la proclamació de la Segona República amb deu actes simultanis a cadascun dels deu districtes de la ciutat el 14 d'abril a les 18 h. A Gràcia es va dur a terme a la pl. Dones del 36.

Des del 2016, l’Ajuntament impulsa en col·laboració amb nombroses entitats de la ciutat la Primavera Republicana, una setmana dedicada a celebrar els valors del republicanisme. Enguany, l’efemèride s’ha celebrat de forma especial, no només per la situació excepcional de la pandèmia sinó també perquè es compleixen noranta anys de la instauració de la Segona República, el 14 d’abril del 1931.

Entre els actes, destaca la celebració simultània als deu districtes de la ciutat el dimecres 14 d’abril a les 18 h. A Gràcia, va tenir lloc a la plaça Dones del 36.

L’acte va comptar amb l’actuació de Reperkutim, intervencions de la taula de memòria històrica del districte i un duet de dansa a càrrec de Brodas Bros. 

A l’acte va assistir el regidor Eloi Badia que, en la seva intervenció, va destacar que la plaça Dones del 36 és “símbol de llibertat i de fraternitat, de feminisme i de lluita, de memòria i de dignitat i d’autèntica revolució cultural i social, de la Gràcia que volem i de la Barcelona plural, oberta i democràtica que entre totes anem construint”. El regidor  va convidar a celebrar “una nova revolució pública en la defensa de la legalitat republicana, de les llibertats, dels valors democràtics, dels drets socials i laborals, i dels drets de les dones” i va finalitzar la seva intervenció amb un “Visca la República”.

Diversos actes

Les activitats organitzades des del 13 d’abril per reivindicar els valors republicans a la ciutat finalitzen el diumenge 18 d’abril amb una ofrena floral als lluitadors i lluitadores de la República, a Nou Barris.