Barcelona Gallery Weekend presenta els dies d'Artévete

29/04/2021 - 09:43

Entre el 7 i el 9 de maig se celebraran diferents activitats i xerrades per parlar sobre galerisme, col·leccionisme i mercat de l'art.

La Barcelona Gallery Weekend organitza entre el  7 i 9 de maig els dies d’Artévete, un esdeveniment que ofereix una programació d’activitats i trobades on parlar sobre galerisme, col∙leccionisme i mercat de l’art. La iniciativa busca apropar la compra d’art de manera fàcil i transparent, i resoldre tots els dubtes al voltant de les adquisicions.

A més, també ofereix la Targeta Artévete, un servei d’assessoria personalitzada que inclou sessions d’orientació, visites a les galeries i a estudis d’artistes de Barcelona.

El cicle de xerrades dels dies d’Artévete seran el 7 i 8 de maig a la terrassa de la Fundació Antoni Tàpies. L’aforament serà limitat i es requerirà demanar cita prèvia a bgw@artbarcelona.es. Aquestes són les xerrades que es duran a terme:

Divendres 7 de maig a les 17:00h: Quina és l’oferta artística de Barcelona? Què puc veure (i comprar) en les galeries de la ciutat. Amb la participació de Teresa Sesé, periodista de La Vanguardia; Montse Badia, historiadora, crítica d’art i comissaria d’exposicions i projectes, i Claudia Rius, periodista cultural (Núvol) i creadora de continguts audiovisuals.

Divendres 7 de maig a les 18:30h: Què passa en una galeria? Funcionament, models i pràctiques. Els ponents seran Quico Peinado, galeria àngels i barcelona; Ana Ramírez, galeria Dilalica; Mónica Ramon, galeria Artur Ramon Art., i Gonzalo Elvira, artista representant per la galeria RocioSantaCruz.

Dissabte 8 de maig a les 11:00h: Com puc començar a comprar obres d’art? Estratègies, consells i eines. Hi participen Àngels de la Mota, art advisor, i Enrique del Río, CEO i fundador de We Collect Club.

Dissabte 8 de maig a les 12:30h: Comprar o col·leccionar? L’art de comprar art. Els ponents seran Gerardo van Waalwijk van Doorn, arquitecte i col·leccionista privat; Álvaro López de Lamadrid, empresari i col·leccionista, i India D’Urso, emprenedora i compradora d’art.

Dissabte 8 de maig a les 15:30h: Introducció al mercat de l’art actual. Inversió o plaer? Amb la participació d’Elisa Hernando, fundadora d’Arte Global i Red Collectors, assesoria d’art online, i  Llucià Homs, consultor cultural, art advisor, analista del mercat de l’art, fundador de Talking Galleries, co-fundador de LOOP i del projecte editorial Hansel* i Gretel*.

Exposicions a les galeries de la ciutat

A més, el 7 i el 8 de maig de les 11:00 a les 21:00 i el 9 de maig de les 11:00 fins les 14:00 estaran obertes diverses galeries de la ciutat. Al Districte de Gràcia, es troba Die Ecke Arte Contemporáneo, al carrer Montmany número 27.