La Primavera Verda és una iniciativa organitzada pel Centre Cívic el Coll-La Bruguera i les entitats del barri del Coll i de Vallcarca que organitzen activitats per promoure una consciència ciutadana més crítica i activa, amb idees per treballar en el canvi d’hàbits per fer possible un barri més verd, humà i sostenible.
Entre el 6 i el 29 de maig es celebraran les següents activitats per les quals es necessita inscripció prèvia:
EXPOSICIÓ: ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE
Del 6 al 25 de maig
Coneixerem propostes i alternatives per a fer possible una alimentació més saludable i sostenible.
TAULA RODONA: EL CONSUM AGROECOLÒGIC I DE PROXIMITAT
Divendres 7 de maig de 19h a 20:30h
Amb la participació de les cooperatives de consum Trementinaires, Més Fresques que un enciam i els projectes agroecològics Dunia i El Rusc que diu Sí.
FORMACIÓ PER A COMPOSTAIRES (VIRTUAL)
Dimecres 12 de maig de 18h a 19:30h
En aquesta sessió virtual coneixereu millor el món del compostatge, aprendreu com participar del compostatge comunitari o com fer-ne a casa vostra, o podreu resoldre els vostres dubtes i compartir els vostres experiències si ja esteu familiaritzats amb aquesta pràctica.
LES CROQUETES: UN PLAT UNIVERSAL I SALUDABLE
Dijous 13 de maig de 18:30h a 20h
Aprendrem a cuinar un plat universal a l’abast de tothom, de forma saludable i sostenible i amb consciència ecològica.
FESTA VERDA
Dissabte 15 de maig a partir de les 10h
Mostra d’activitats i tallers sostenibles, espectacle familiar, passejada per la Creueta i la música dels mestres de la rumba “Sabor de Gràcia” al Parc de la Creueta del Coll.
XERRADA: “DAVANT DEL CANVI CLIMÀTIC: ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE I CONSUM DE PROXIMITAT”
Dimarts 18 de maig de 19h a 20:30h
Les nostres decisions afecten, directament, al canvi climàtic. Podem afavorir-lo o mirar d’evitar-ne els seus efectes. Coneixerem com afecta a l’emergència climàtica al nostre model de consum alimentari i què podem fer per evitar-ho.
XERRADA SOBRE ALIMENTACIÓ I SALUT
Dimarts 25 de maig a les 18:30h
Aprendrem a incorporar hàbits saludables i sostenibles en el nostre dia a dia a l’hora de planificar, comprar, cuinar, menjar, conservar, reaprofitar i llençar aliments.
A LA DESCOBERTA DE LES PLANTES OBLIDADES II
Dimecres 26 de maig de 18h a 20h
Passejada pel Bosc Turull per conèixer i redescobrir aquelles plantes útils que tenim en els marges, horts i boscos, que sovint passen desapercebudes.
TALLER: LES CREMES I SOPES D’ARREU DEL MÓN
Dijous 27 de maig de 18:30h a 20h
Cuina anti-malbaratament basada en aliments frescos, de proximitat i recuperats, per a persones interessades a aprendre noves receptes i alhora adoptar nous hàbits a favor del medi ambient.
TAULA RODONA: EXPERIÈNCIES D’HORTICULTURA URBANA I COMUNITÀRIA A VALLCARCA
Dijous 28 de maig de 19h a 20:30h
Molts barris de la nostra ciutat, amb la participació activa del veïnat, estan prenent consciència del seu important paper en la lluita ciutadana i col·lectiva per transformar la ciutat en un lloc més habitable i saludable i per mitigar els efectes negatius del canvi climàtic. Coneixerem l’experiència del col·lectiu DESENRUNA de Vallcarca.
CONEGUEM ELS HORTS DEL COLL I VALLCARCA
Dissabte 29 de maig de 11:30h a 13h
En aquesta passejada visitarem l’Hort de l’Avi, els Horts de Turull, l’Hort Okupat de Farigola, els diferents espais cultivables del col·lectiu DESENRUNA i l’Hort de les Cases. Coneixerem les diferents tipologies d’hort i les diferents maneres que tenen d’organitzar-se i gestionar-se, i els valors ambientals i socials que aporten al territori.