Gràcia celebra el Corpus

31/05/2021 - 11:26

La tradició del Corpus torna a Gràcia aquesta setmana, amb la creació de dues catifes florals i la celebració, per primera vegada, de l'Ou Com Balla a la pl. Virreina i a l'oratori Sant Felip Neri.

L’Ajuntament de Barcelona, la Catedral de Barcelona i la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella ja fa molts anys que van decidir recuperar per a tota la ciutadania una de les festes més antigues i lluïdes que al llarg de la història s’han celebrat a la ciutat: el Corpus. I això ho han fet a partir de dos dels aspectes més populars i participatius de la festa, que són fruit de l’herència col·lectiva dels barcelonins: l’ou com balla i la processó.

A Gràcia s’han previst els següents actes:

Catifa floral i ou com balla. Pl. de la Virreina
Diumenge 6, a partir de les 8.30 h. A les 18.30 h, tindrà lloc la desfeta per l’Àliga de Gràcia. En homenatge a Jordi Fàbregas. A càrrec dels Catifaires de Gràcia.

Els Catifaires de Gràcia són un col·lectiu de persones que comparteixen la passió per l’art efímer de les catifes florals, entès com una expressió de cultura popular heredada de la tradició de les festes de Corpus i que a Barcelona es celebren des de l’any 1320.

La catifa, de 4×10 m, es començarà a les 8.30 h a la pl. Virreina, on també estaran els músics de l’Àliga de Gràcia, i es desfarà a les 18.30 h per part de l’Àliga de Gràcia.

Catifa floral. C. de la Llibertat
Diumenge 6, de 10 a 20 h. Es farà entre el c. Torrent de l’Olla i Fraternitat i anirà a càrrec de la Comissió de Festes del carrer de la Llibertat. Al vespre els Gegants de Gràcia faran un ball a sobre per desfer-la.

L’ou com balla, al claustre de l’oratori Sant Felip Neri. C. del Sol, 8.
De dijous 3 a diumenge 6, d’11 a 13 h i de 17 a 20 h. A càrrec de La Fadrinalla de Gràcia.