Obertes dues edicions noves de programes per millorar l’ocupació juvenil

21/05/2024 - 13:10

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i del Departament de Ciència i Universitats, obre dues noves línies d’ajuts per millorar l’ocupació juvenil i la recerca.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i del Departament de Ciència i Universitats, obre dues noves línies d’ajuts per millorar l’ocupació juvenil i la recerca. El Programa Crea Feina Barcelona 2024 estarà obert del 23 de maig fins al 31 d’octubre. Per la seva banda, el termini de sol·licituds de Recerca jove i emergent de 2024 és del 24 d’abril al 28 de maig. Totes dues se sol·liciten telemàticament.

Crea Feina Barcelona 2024

El programa de subvencions Crea Feina Barcelona 2024 amb una dotació de 2 milions d’euros és una línia d’ajuts a la contractació d’impacte immediat. El programa preveu dues línies per afavorir la contractació indefinida d’unes 235 persones, amb l’objectiu de dinamitzar el mercat de treball a través del suport a empreses amb capacitat de creació d’ocupació, promovent el creixement de les empreses beneficiàries, i fomentant la millora de la qualitat de les contractacions.

Una part de les contractacions aniran destinades a les persones joves en situació d’atur; l’altra, aniran destinades a participar en projectes d’Investigació, Desenvolupament i/o Activitats d’innovació (I+D+i), preferentment en el marc dels sectors estratègics recollits al Barcelona Green Deal, especialment aquells amb incidència en àmbits com la transició ecològica, la transició digital i l’impacte social:

  • Economia del visitant,
  • Comerç, salut i bio,
  • Economia social i solidària,
  • Tecnologia,
  • Indústries creatives,
  • Esport,
  • Agroalimentari,
  • Economia blava i economia de les cures;

El programa oferirà també a les persones contractades la participació, sense cost econòmic per a elles ni les empreses beneficiàries de l’ajut, accions formatives que permetin adaptar-se als entorns empresarials i a les seves necessitats, tot promovent el desenvolupament competencial vinculat a la gestió de projectes, el lideratge empresarial o coneixements financers. L’objectiu és afavorir així la transferència de resultats de la recerca i l’enfocament empresarial de l’activitat investigadora.

Recerca jove i emergent de 2024

En paral·lel, s’obre una nova convocatòria de subvencions per a projectes de recerca jove i emergent de 2024, que compta amb una dotació pressupostària d’1,9 milions d’euros. La mesura busca consolidar el teixit científic de la ciutat i fomentar un entorn favorable perquè centres de recerca, universitats i teixit emprenedor i productiu de Barcelona desenvolupin recerca de qualitat a la ciutat.

Els projectes s’han de basar en la recerca de reptes que es puguin encabir dins d’algun d’aquests tres àmbits temàtics i abordar un dels dotze reptes específics:

  • Salut i benestar a la ciutat: salut i qualitat de vida; benestar social i millora dels serveis públics; urbanisme, habitatge i espai públic; mobilitat sostenible de persones i béns.
  • Acció climàtica: emergència climàtica i ciutat; ecosistemes urbans, terrestres i marins; alimentació i agricultura urbana; aigua i energia urbana sostenible.
  • Ciutat i societat: economia verda i blava a la ciutat; nous espais i models de producció i consum responsables; ciutats digitals i intel·ligents; democràcia, comunitat, participació i drets humans.