El recàrrec turístic s’incrementa al màxim permès per l’ordenança

26/07/2024 - 11:55

S’aprova provisionalment l’increment del recàrrec turístic, que pujarà dels 3,25 euros actuals fins als 4 euros, el màxim permès, per a totes les tipologies d’establiments per persona i nit. S’estima que podrien ser fins a 20 milions d’euros més de recaptació, la qual cosa consolida la fiscalitat turística com el tercer ingrés més important per a l’Ajuntament.

En espera de l’aprovació definitiva, aquest increment de la recaptació ha de servir per incrementar el retorn social del turisme i finançar serveis ordinaris de la ciutat com la neteja, l’enllumenat públic o el transport. També contribuirà al finançament del Pla d’espais de gran afluència (EGA), i part de la recaptació anirà destinada a projectes que fomentin l’atracció i celebració de fires i congressos.

Sense aquesta pujada, la previsió de recaptació per al 2024 és de 95 milions d’euros en total, sumant els 75 milions d’euros previstos del recàrrec i els 20 milions d’euros que pertoquen a la ciutat de l’impost sobre les estades en establiments turístics (IEET), que ingressen al 50% Generalitat i Ajuntament.

Es modificarà l’ordenança fiscal 2.2, que regula el recàrrec de la ciutat sobre l’impost d’estades en establiments turístics, i tindrà un tràmit d’exposició pública abans de poder ser aprovada definitivament al setembre o l’octubre.