Per unes festes segures i lliures de violències masclistes

25/07/2024 - 13:54

Enguany tornen a establir-se per part de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra tres itineraris segurs per prevenir qualsevol tipus de conducta delictiva i contra la llibertat sexual.

La Festa Major de Gràcia 2024 vol tornar a ser una festa segura i feminista, una festa lliure d’agressions sexistes, treballant la prevenció i amb la inclusió del punt lila a la plaça de la Revolució, que oferirà assessorament, informació i suport per fer front a possibles situacions d’abús o agressió masclistes i LGTBI-fòbiques.

L’objectiu és prevenir els possibles casos d’assetjament sexual i atendre i assessorar les persones que pateixin violències masclistes, LGTBI-fòbiques o sexuals a l’espai públic en el context de festa major. Aquest punt consta d’un espai que permet oferir una atenció acurada i en un entorn còmode i de confiança a aquelles persones que han patit qualsevol tipus de violència o bé volen rebre informació i assessorament. També com a mesura de sensibilització, la programació de l’espai Dones del 36, com en anteriors edicions, comptarà amb programació feminista.

Enguany tornen a establir-se per part de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra tres itineraris segurs per prevenir qualsevol tipus de conducta delictiva i contra la llibertat sexual:

Itinerari 1: Plaça de Lesseps – Gran de Gràcia – Diagonal
Itinerari 2: Plaça de Gal·la Placídia – Trav. Gràcia – Joanic – Bruniquer
Itinerari 3: Plaça de Lesseps – Torrent de l’Olla – Còrsega

En matèria de prevenció, també es consolida el punt d’atenció i assessorament sobre drogues adreçat a joves, situat a la plaça de la Revolució. Si l’any passat aquest punt va consistir en una prova pilot durant tres jornades, enguany el servei s’estén per tots set dies de Festa Major. També a la plaça de la Revolució hi ha el punt lila (punt d’informació i suport davant de casos d’assetjament o violència masclista, LGTBIfòbica, sexual i racista).
Els horaris del punt lila seran:

  • Dijous 15: 20 h a 5 h
  • Divendres 16: 21 h a 6 h
  • Dissabte 17: 21 h a 6 h
  • Diumenge 18: 22 h a 5 h
  • Dilluns 19: 22 h a 5 h
  • Dimarts 20: 22 h a 5 h
  • Dimecres 21: 22 h a 1 h

La Festa Major a la Plaça de les Dones del 36

L’espai de la Plaça de les Dones del 36 rep programacions del Consell de Dones de Gràcia, la Fundació Orfeó Gracienc, el Culturista o la Plataforma de Luis Eduardo Aute, en una proposta que busca el públic familiar i infantil, i també adult amb una mirada feminista i inclusiva.