Persones d’origen divers per a una millor atenció a la ciutadania

14/08/2024 - 15:14

Sant Martí és un dels districtes que ha incorporat més personal coneixedor de contextos culturals diversos i llengües diferents. Se n'han beneficiat serveis com l'Espai de Joc 0-99 i equipaments del barri del Besòs i el Maresme.

La contractació de persones d’origen divers a l’Ajuntament de Barcelona comença a donar fruits per millorar l’atenció i la representativitat ciutadana. En concret, s’han contractat, mitjançant empreses adjudicatàries, 75 persones gràcies a la nova instrucció per al foment de la contractació laboral diversa per raons de representativitat i d’eficàcia als contractes de serveis d’atenció a les persones.

Amb la incorporació d’aquestes persones es vol guanyar eficiència en els serveis d’atenció a les persones i la millora de la comunicació. També es pretén fer més accessibles els serveis municipals per a tothom, independentment del seu origen.

Alguns d’aquests contractes han tingut lloc en el servei Espai de Joc 0-99, al Programa BCN Interculturalitat, a Dinamització de Processos Participatius i al Servei per a la Promoció de la Diversitat. Pel que fa a districtes, Sant Martí és un dels que ha fet més contractes.

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla Barcelona Interculturalitat 2021-2030 que busca garantir que el conjunt de l’acció de govern municipal incorpora els principis i l’enfocament interculturals.