Dins de la Fundació Maria Raventós funcionen tres espais amb tallers i activitats orientades al benestar emocional de la dona. Hi ha l’espai La Trena, de participació comunitària per a dones, on es promou la participació activa, la capacitació i l’empoderament personal i col·lectiu com a eines de desenvolupament individual i d’inclusió social. Amb aquesta iniciativa s’ajuda a enfortir les xarxes de suport entre dones, mitjançant diverses activitats i serveis de suport. A La Trena es treballa per la inclusió social, la millora de les condicions de vida i la convivència al barri i la ciutat.
Les activitats que hi ha a l’espai La Tena per aquesta tardor són:
-Sol pelvià (dijous de 18 a 19 h).
-Composició fotogràfica (8 de novembre a les 17.30 h i 16 novembre a les 10 h).
-Salvaslips i compreses de tela (22 d’octubre a les 17.30 h).
-Ungles de tardor (12 de novembre a les 18 h).
-Fes el teu centre nadalenc (3 de desembre a les 18 h).
A tots els tallers hi ha servei de canguratge.
Un espai obert fa poc és Prisma, dedicat a la salut i el benestar emocional i dirigit a dones i famílies:
-Atenció individual: atenció psicològica, sobre promoció de la salut sexual i reproductiva o psicoterapèutica a famílies.
-Atenció grupal: grup terapèutic i de suport emocional (dimecres de 11 a 12.30 h), de promoció de la salut sexual i reproductiva (dijous de 10.30 a 12 h) i grup de dansa moviment teràpia (dimarts de 17 a 18 h).
-Formacions: cicles de xerrades sobre nutrició, activitat física, gestió emocional, reducció de l’ansietat…
I l’altre punt de trobada és La Branca, un espai familiar socioeducatiu adreçat a famílies amb infants de 0 a 3 anys. Es tracta d’un espai de suport a la criança, que ofereix grups d’acompanyament, tallers, xerrades i una atenció individual, es treballa conjuntament les capacitats i habilitats parentals, i es contribueix a un bon desenvolupament dels infants, en un entorn acollidor i respectuós.
Sobre la Fundació Maria Raventós
Fundada l’any 1952, al llarg de la seva història ha desenvolupat projectes que posen les dones al centre, amb la convicció que, amb la formació i el suport adequat, totes poden tenir una vida autònoma, tot i provenir d’entorns amb moltes dificultats.
Acull dones joves i mares en situació d’exclusió social i les acompanya de forma personalitzada, perquè puguin ser dones autònomes, potenciant el seu empoderament personal, la seva capacitació i enfortint els vincles amb la seva xarxa de suport. Així aconsegueixen sortir de la seva situació de vulnerabilitat i construir un nou futur per a elles i els seus infants.