Ja sabeu com passareu l’última nit de l’any o, si ho preferiu així, la primera matinada del 2025? Milers de barcelonins i barcelonines ja ho tenen clar: l’avinguda de Maria Cristina, a tocar de la plaça d’Espanya, és un dels grans espais festius en una nit tan assenyalada i, enguany, torna a la cita amb la ciutadania acollint un gran espectacle que, signe dels temps, es basa tant en una tècnica en forma de drons, com en una humanitat que s’expressa en forma de sentiments (a la imatge, una fotografia de Xavi Torrent mostra les celebracions de l’any passat).
Tot comença a partir de les 21.30 h en un espai públic sense límit de places i sense haver de pagar res ni de fer reserva. Simplement, agafeu el transport públic, planteu-vos a la plaça d’Espanya i mireu cap al cel, perquè allà es desenvoluparà l’espectacle amb el qual canviarem d’any. Tingueu el raïm a mà, ja que, tot i la modernitat de l’espectacle, no faltaran les campanades.
L’ocasió requereix que feu ús de tots els bons sentiments que tingueu a mà. És el moment d’acabar i començar l’any deixant de banda els ressentiments i els mals desitjos i, ben al contrari, compartint amb les persones que tingueu més a prop una estona d’alegria, de somriures i d’abraçades. La viureu mentre veieu Barcelona batega, títol d’un espectacle de drons, pirotècnica i música que us parla sobre sentiments.
Perquè l’amor, en les formes més diverses, serà el tema central de la nit, ja que l’espectacle que oferiran cinc-cents drons sobre el cel de la ciutat té aquest sentiment com a gran protagonista. Amor romàntic, amor a la natura, amor a aquesta ciutat en la qual vivim… Us en parlaran, amb el llenguatge de la tècnica i a molts metres sobre els vostres caps, els centenars de drons que manipula la companyia Groupe F, dirigida per Christophe Berthonneau i amb una llarga trajectòria internacional. Ells donaran forma, amb una sincronització exquisida, a una experiència visual feta de ritme, de llum i de colors.
La festa que preparen a Barcelona començarà amb música deu minuts abans de la mitjanit. Primer, coincidint amb el cinquanta aniversari de la Fundació que duu el seu nom, hi haurà un homenatge a Joan Miró. Obres de l’artista com el mosaic del Pla de l’Os i l’escultura Dona i ocell, inspiraran els elements visuals que obriran l’espectacle, posant de manifest el pes del llegat de Miró en la cultura de la ciutat. D’altres obres situades a l’espai públic, creacions de Joan Fontcuberta o de Keith Haring, seran també part d’aquest recorregut festiu per l’art barceloní.
Una mica abans de la mitjanit, un gran cor bategarà sobre Montjuïc, com a símbol d’amistat i de solidaritat. Visuals que evocaran la concòrdia i la pau precediran les campanades, durant les quals el 2025 es projectarà al cel amb drons, seguit d’un castell de focs artificials. Llum i moviment, doncs, tancaran una experiència per recordar.
L’espectacle amb el qual Barcelona acomiada l’any 2024 i dona la benvinguda a un any 2025 ple d’emocions i projectes de futur, s’acabarà quinze minuts després de la mitjanit.
Si no us voleu perdre el gran espectacle nocturn protagonitzat per drons amb el qual Barcelona acomiada l’any, veniu a l’avinguda de Maria Cristina, però abans consulteu al web de Nadal de l’Ajuntament la informació sobre la cita.