58 projectes d’inversió a Gràcia arriben a la segona fase dels Pressupostos Participatius

22/03/2021 - 11:33

Al districte es destinaran 2.400.000 euros per poder executar els projectes que s'aprovin definitivament el mes de juny.

Al districte es destinaran 2.400.000 euros per poder executar els projectes que s'aprovin definitivament el mes de juny.

A partir del 22 de març i fins al 5 d’abril, qualsevol persona empadronada a Barcelona disposarà de deu suports, que podrà repartir entre aquests projectes validats. La recollida de suports es farà a través de la plataforma Decidim.Barcelona, amb l’objectiu de triar els vint projectes finalistes per districte que se sotmetran a la votació definitiva al mes de juny.

A Gràcia, s’han acceptat 58 projectes dels 153 que s’hi van presentar. Dels projectes presentats, el 71,24% correspon a temes relacionats a l’espai públic, el 20,26% a equipaments i un 5,23% a temes relacionats amb la tecnologia.

Els projectes que han arribat a la fase de priorització proposen inversions o actuacions en equipaments de proximitat, en equipaments educatius i entorns escolars, en equipaments per a col·lectius específics, en espais de joc infantil, en àrees d’esbarjo de gossos, en la instal·lació d’ascensors i escales mecàniques al carrer, en espais verds i horts urbans, en memòria històrica, en millora de l’espai públic, en mobiliari urbà, en mobilitat i xarxa ciclista i en la pacificació o remodelació de carrers.

El nombre de projectes acceptats per barris ha estat:

  • El Coll: 15
  • Camp d’en Grassot i Gràcia Nova: 14
  • Vila de Gràcia: 13
  • Vallcarca i els Penitents: 6
  • La Salut: 2
  • Gràcia en general: 8

L’import mitjà dels projectes és de 513.860 €. Podeu consultar tots els projectes acceptats en el següent enllaç.

Calendari dels pressupostos participatius

  • Entre el 22 de març i el 5 d’abril tindrà lloc la fase de suports o priorització dels projectes. La ciutadania podrà donar suport als projectes acceptats, i els 20 projectes amb més suports de cada districte passaran a la següent fase
  • Entre el 6 d’abril i el 7 de maig. Els 200 projectes prioritzats entre tots els districtes entraran en la fase de concreció entre la ciutadania que els promou i els serveis municipals.
  • Entre el 10 i 20 de juny, la ciutadania votarà els projectes definitius a desenvolupar.

Al districte es destinaran 2.400.000 euros per poder executar els projectes que s’aprovin definitivament el mes de juny.

Podeu consultar amb més detall el calendari i totes les novetats del procés en el següent enllaç.