El pregó dona inici a la Festa Major de Gràcia

17/08/2020 - 11:10

El pregó de la Festa, el 14 d'agost, ha esdevingut un homenatge al personal sanitari que ha fet front a la crisi sanitària. Tres pregoneres de l'àmbit sanitari han donat inici a una edició que enguany se celebra en format virtual per tal de donar compliment a les mesures de protecció i higiene que s’han establert per fer front a la Covid-19

El pregó de la festa, que es va fer a porta tancada i es va retransmetre en directe a través del youtube del districte de Gràcia, ha esdevingut un homenatge al personal sanitari que ha fet front a la crisi sanitària. Les pregoneres han estat la Xènia Sist, infermera, adjunta a la Direcció d’Infermeria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i coordinadora assistencial del pavelló salut de Sant Pau – Guinardó; la Maria Teresa Fabregat, infermera del Centre d’Atenció Primària (CAP) Vila de Gràcia – Cibeles; i l’Elvira Bisbe, metgessa anestesista de l’Hospital de l’Esperança i vicepresidenta del Col·legi de Metges de Barcelona.

La Maite Fabregat va recordar la importància de reforçar els vincles amb la comunitat per fer salut i la tasca de les xarxes de suport que han sorgit durant la pandèmia. La Xènia Sist va explicar la seva experiència coordinant el pavelló de salut Sant Pau-Guinardó i va fer una crida a la ciutadania a ser prudents i responsables per evitar nous contagis i va agrair els valors que han sorgit durant la pandèmia, com la solidaritat, a generositat i l’empatia. L’Elvira Bisbe va llençar un missatge d’esperança per alimentar la solidaritat, la generositat i la compassió de les persones i sortir d’aquesta crisi. També va protagonitzar un moment emotiu quan va entonar una cançó de la Judith Nederman que ha sonat durant els dies de la pandèmia.

A l’acte, també van intervenir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el regidor del Districte de Gràcia, Eloi Badia, el president del Consell Municipal del Districte de Gràcia, Ferran Mascarell, i la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell.

L’acte va finalitzar amb el tradicional ball de l’Àliga a les pregoneres. Podeu veure aquí la retransmissió del pregó.

Les festes finalitzaran el 21 d’agost sense el tradicional concurs de carrers i places guarnides. Enguany no hi haurà actes oberts a la ciutadania a la via pública i s’oferirà tot el contingut en format digital perquè arribi a totes les llars.