Millores d'accessibilitat als carrers de Gràcia

29/09/2020 - 11:41

El districte de Gràcia ha finalitzat diverses actuacions per millorar l'accessibilitat dels vianants i en breu iniciarà d'altres a diversos carrers i cruïlles.

Les diferents actuacions que s’han fet o es faran a diferents carrers i cruïlles de Gràcia tenen en comú la millora de l’accessibilitat, ja sigui a través de realitzar una vorera passant o bé fent una plataforma única.

Entre les actuacions que s’han fet, destaquen:

Millora de l’accessibilitat a la cruïlla dels carrers Milà i Fontanals, Llibertat i Monistrol

Les actuacions han transformat la cruïlla i han suposat la reconfiguració de la vorera, noves canalitzacions fins al clavegueram, pavimentació de la vorera i de les zones de calçada i treballs de senyalització horitzontal i vertical.

L’actuació ha consistit en fer una cruïlla elevada en el punt on conflueixen els carrers Milà i Montanals, Llibertat i Monistrol per tal que la calçada i i la vorera estiguin al mateix nivell, i en la implantació de passos de vianants.

El carrer Milà i Fontanals té trams molt llargs, sense passos de vianants, el que provoca que els cotxes assoleixin velocitats altes. L’actuació respon també a la demanda del veïnat de pacificar el carrer.

Les obres es van fer l’última setmana d’agost i primera de setembre i van tenir un pressupost de 32.688,40 €.

Millora de l’accessibilitat a Torrent del Mariner amb Travessera de Gràcia

L’actuació ha consistit en donar continuïtat al paviment de panot de la vorera en el punt que conflueixen aquests dos carrers, el secundari (Torrent del Mariner) i el principal (Travessera de Gràcia), remarcant la prioritat del vianant.

El pressupost de l’actuació ha estat de 29.588,03 €

Millora de l’accessibilitat al c. Mare de Déu de La Salut
Les actuacions han transformat les cruïlles del c. Sors i Lliri i han suposat la reconfiguració de la vorera, noves canalitzacions fins a clavegueram, pavimentació de la vorera i de les zones de calçada i treballs de senyalització horitzontal i vertical.

L’actuació suposa una millora i respon també a una demanda del veïnat, donat que el carrer Mare de Déu de la Salut té trams molt llargs, sense passos de vianants o passos que no són adequats, i on els vehicles assoleixen en alguns trams unes velocitats massa altes.

L’actuació es va realitzar durant la segona quinzena d’agost i l’obra ha tingut un pressupost de 41.380,08 €.

Reordenació dels passos de vianants de la pl. Alfons Comín
La reordenació segueix el recorregut natural dels vianants amb el passeig i l’espai públic que hi ha per sobre del camp de futbol de l’Àliga.

Els passos de vianants que s’han implantat tenen semàfor i estan alineats seguint el recorregut natural dels vianants, amb el passeig i l’espai públic que hi ha per sobre del camp de futbol de l’Àliga.

Carrer Camèlies-Alegre de Dalt
L’actuació va consistir en modificar la definició física de la cruïlla per tal de facilitar el gir dels cotxes des de Camèlies a Ca l’Alegre de Dalt i elevar el pas de vianants per a millorar-ne les condicions d’accessibilitat.

Les obres es van fer la primera setmana de setembre i han tingut un pressupost de 13.263, 35 €.

Més actuacions a la tardor

També es preveuen les següents actuacions:

Del 28 de setembre al 23 d’octubre, es realitzaran els treballs per aixecar la cruïlla dels carrers Rubens – Balears per millorar les condicions dels vianants d’aquests carrers. Durant els treballs, que es realitzaran en dues fases, la vorera estarà afectada i serà necessari habilitar passos de vianants als extrems per fer l’itinerari adaptat. L’aglomerat del pas elevat es programa el 22 d’octubre amb tall del carrer a Mare de Deu del Coll, tot permetent l’accés exclusiu de veïns desviant pel carrer Cartago.

Del 21 de setembre al 9 d’octubre, es realitzen treballs de voreres a passants a dos cruïlles del carrer de l’Escorial: carrer del Llorer (del 21 al 28 de setembre) i carrer de la Legalitat (del 28 de setembre al 2 d’octubre), les tres al costat Llobregat. En els dos casos, hi haurà talls de carrer en l’àmbit de les obres.

Els dies 10 i 11 d’octubre es realitzaran treballs per a l’execució d’un nou pas de vianants al carrer Torrent de l’Olla al tram entre els carrers de l’Or i del carrer de Jaén, com a conseqüència de moltes queixes de veïns i veïnes rebudes. Els treballs consisteixen en l’execució dels guals a les dues voreres i pintura del nou pas de vianants, i suposaran tall de carrer durant la jornada laboral.

Obres d’altres gestors

Per part d’altres operadors, també es realitzaran els treballs d’encreuament de la calçada del carrer del Torrent de l’Olla al costat muntanya del carrer de Montseny pel soterrament de la línia de baixa tensió existent. L’actuació, per part d’Endesa, serà els dies 10 i 11 d’octubre aprofitant el tall de Torrent de l’Olla per les obres al tram entre el carrer de l’Or i del carrer de Jaén.

Igualment, BCasa està realitzant els treballs de connexió del clavegueró a la xarxa existent al carrer, per l’edifici en construcció al carrer de la Mare de Déu del Coll, 100. L’actuació es fa del 28 de setembre al 6 d’octubre.