Obres al Parc de la Creueta del Coll

06/10/2020 - 12:35

Durant aquesta tardor, es repararan un dels cinc impulsors de la piscina i d’una de les dutxes exteriors i es farà una diagnosi per detectar possibles deficiències.

Durant la tardor es faran diverses actuacions per millorar el funcionament de la piscina del parc de la Creueta del Coll. Entre aquestes, està la reparació d’un dels cinc impulsors de la piscina i d’una de les dutxes exteriors. A més, es farà una diagnosi per detectar possibles deficiències.

Tancament de la piscina a l’estiu

La piscina es va obrir el passat 15 de juliol, però el mateix dia 15 i 16 de juliol es van detectar 67 incidències en el servei de bany, amb petites ferides als peus dels infants.

Equips tècnics de Barcelona Cicle de l’Aigua, del Districte de Gràcia, de l’empresa contractista VORACYS S.L. i de l’empresa gestora del llac del Parc de la Creueta del Coll, van fer una inspecció del llac el dia 16 de juliol per detectar qualsevol problema. No es va detectar cap punt de risc ni zones de paviment a la piscina que poguessin provocar aquestes ferides i, com a mesures preventives, es va netejar el fons amb una màquina més potent i es va acordar realitzar dos neteges del fons diàries per evitar l’acumulació de pedres petites al fons, al migdia i a la nit.

L’equipament va haver de tancar el 17 de juliol com a mesura preventiva per la situació sanitària davant la covid-19 i les recomanacions de la Generalitat. El tancament es va aprofitar per encarregar un peritatge extern i independent de la instal·lació i especialista en piscines.

El peritatge va concloure que s’havien de fer diverses actuacions per millorar el terra de la piscina, i es van executar de manera immediata per poder tornar a obrir l’equipament al públic amb totes les garanties de seguretat.

L’equipament va obrir el 15 d’agost i la temporada es va allargar fins al 14 de setembre per compensar els dies que la instal·lació havia estat tancada.

Aquesta tardor s’aprofitarà per reparar algunes deficiències que s’havien de fer a partir del setembre, un cop acabada la temporada de bany.