Arriba el Festival d'Arquitectura 48 h Open house

08/10/2020 - 10:37

El cap de setmana del 24 i 25 d'octubre Barcelona obre les portes a més d'un centenar d'edificis de tot tipus, amb l'objectiu d'apropar l'arquitectura de la ciutat als veïns i veïnes. Entre els edificis que es podran visitar a Gràcia, destaquen la Casa Vicens, la seu del districte, l'Ateneu de Fabricació i un itinerari lliure per les places de Gràcia.

El cap de setmana del 24 i 25 d’octubre Barcelona obre les portes de més d’un centenar d’edificis de tot tipus, forma i mida per entendre i sentir l’arquitectura de forma excepcional, des de l’experiència arquitectònica. Una iniciativa de l’associació 48h Open House Barcelona.

Enguany, la programació del festival d’arquitectura 48h Open House BCN s’organitza al voltant de la temàtica La ciutat saludable, i s’ha agrupat en zones que es poden recórrer a peu amb una distància màxima de quinze minuts entre les diferents activitats.

Per adaptar-se a les circumstàncies provocades per la pandèmia per la COVID-19, enguany el festival ofereix, a part de les visites presencials habituals, visites guiades amb audioguia i activitats virtuals.

A més, el festival s’allarga en el temps: comença el 15 d’octubre, amb la inauguració de l’exposició La teva experiència i la meva: la teva exposició i la meva, que se celebra amb motiu dels deu anys del festival d’arquitectura, a l’Espai Mercè Sala de l’intercanviador de Diagonal (amb el suport de TMB); i s’acabarà el cap de setmana del 14 i 15 de novembre, amb la celebració del primer festival d’arquitectura Open House Worlwide,

48h Open House Barcelona és un projecte obert a tothom i sense ànim de lucre que va començar a Barcelona l’any 2010. Es tracta d’una iniciativa transversal, adreçada especialment als barcelonins i barcelonines, que implica la participació de diferents agents socials, tècnics i artístics per “obrir la bona arquitectura a la ciutat”.

L’objectiu és fer viure l’arquitectura i la ciutat, donant l’oportunitat de remirar-la. Les activitats de l’Open House conviden a tothom a explorar i entendre el valor d’un espai ben construït i dissenyat.

Els arquitectes que han dissenyat l’obra, els usuaris, o els encarregats de la planificació d’una zona de la ciutat són els mediadors que ajuden a fer entendre què és l’arquitectura, suggerint itineraris, i proposant activitats i conferències completament gratuïtes.

A Gràcia, es poden visitr diferents edificis:

  • Seu del Districte
  • Casa Vicens
  • Ateneu de Fabricació de Gràcia
  • Casa Seat
  • Oratori i residència Sant Felip Neri
  • La falsa capella Gaudí a la parròquia Sant Joan Baptista
  • Tallers Manyach
  • Vil·la Urània
  • Itinerari lliure per les places de Gràcia. Gràcia creativa.
  • Altres pisos privats

Les inscripcions que requereixen algunes de les visites s’obriran el 14 d’octubre. Podeu obtenir més informació en aquest enllaç.