Consell Plenari d'octubre

15/10/2020 - 12:56

El pla de xoc per enfortir el comerç de Gràcia, l'inici del curs escolar, la iniciativa Obrim Carrers a Gran de Gràcia i els tràmits de les casetes del c. Encarnació han estat els principals temes del Consell Plenari.

Degut a la situació provocada per la covid-19, només una part dels membres del Consell de Districte van assistir presencialment a la sala de plens del districte, mentre que la resta hi va participar de manera virtual. La ciutadania va poder seguir el ple per streaming.

Després de la salutació i l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, el conseller Alberto Lacasta va presentar la mesura de govern ‘Pla de xoc de suport al comerç de proximitat al districte de Gràcia’.

La mesura consta de 68 mesures i té per objectiu reactivar, impulsar i consolidar el teixit comercial del districte de Gràcia tant des del vessant econòmic com el social. Aquestes accions s’engloben en 3 línies estratègiques:

  • Reactivar, preservar i enfortir el comerç de proximitat a tots els barris del districte de Gràcia.
  • Fomentar la competitivitat, la innovació i la transformació digital del comerç.
  • Apostar per l’associacionisme comercial com la millor fórmula per sumar esforços.

Informe del regidor Eloi Badia

El regidor va començar la seva intervenció dirigint una abraçada a totes les persones que han perdut un familiar durant la pandèmia i al sector de la restauració, que en els propers dies haurà d’afrontar les restriccions marcades per la Generalitat.

Eloi Badia va dir que no només estàvem davant d’una crisi sanitària, sinó també econòmica i social. Segons les dades que fa facilitar, a Gràcia s’han duplicat el nombre d’atencions de Serveis Socials, s’han multiplicat per sis els ajuts a l’alimentació i més de 2000 persones estan en llista d’espera per a un habitatge assequible.

El primer punt que va destacar el regidor en el seu informe va ser l’inici del curs escolar i va celebrar que s’hagi pogut fer de forma presencial. També va destacar el programa ‘Protegim les escoles’, que ha permès que l’escola Sagrada Família-Sardenya, l’Univers i l’escola bressol Petit Univers hagin estrenat curs amb entorns més segurs i pacificats; que l’escola Rius i Taulet s’ha convertit en refugi climàtic; i que a la coberta de l’escola Pare Poveda s’han instal·lat plaques fotovoltaiques.

El regidor va explicar també la iniciativa ‘Obrim carrers’ que es durà a terme al c. Gran de Gràcia per obrir-la al veïnat, sense cotxes, dissabtes i diumenges, de 9 a 21 h. A petició dels comerciants, va explicar, també es tallarà al trànsit Travessera de Gràcia, entre Torrent de l’Olla i Milà i Fontanals, tots els dissabtes de 9 a 21 h, per fomentar i impulsar el comerç de proximitat.

Eloi Badia també es va referir als tràmits de les casetes del c. Encarnació i Alzina. El projecte passarà a aprovació inicial després que hi hagi hagut un canvi amb l’escola bressol prevista. El nou projecte permetrà dotar l’espai de més habitatge dotacional, més espai públic i més verd.

Per últim, el regidor va recordar les actuacions de manteniment del verd que es faran durant aquesta tardor a Gràcia i que consistiran en reforçar espais verds a centres educatius, fer desbrossament d’escocells i neteja de paviments en zones d’afluència, renovar 3.314 flors i plantar 51 unitats d’arbrat, entre d’altres.

En la part decisòria, es van aprovar les propostes d’acord del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Històric artístic dels barris de la Vila de Gràcia, i el Pla Especial Urbanístic per a l’ordenació volumètrica de la finca situada a l’Espai Quiró, a l’av. Mare de Déu de Montserrat, 5-11.

Part d’impuls i control

En la part d’impuls i control, es van presentar 4 proposicions, 4 precs i 4 preguntes. Podeu fer seguiment en aquest link.

El Consell va aprovar la proposició del grup Junts per Catalunya per adequar la zona de parcs infantil de la pl. Antonella per a infants amb discapacitat i per actualitzar la pàgina web d’àrees de joc infantil amb els parcs que són accessibles.

El Ple va finalitzar amb la lectura, per part del president Ferran Mascarell, dels acords de compromís amb el comerç de Gràcia, tot impulsant el paper de les associacions de comerciants.

Podeu consultar el contingut íntegre del plenari en la gravació al web del districte.