Segueix l'acte central del 25N a Gràcia!

18/11/2020 - 10:50

Un any més, el Districte de Gràcia celebra el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones amb un acte central organitzat pel Consell de Dones el dia 24 de novembre, a les 19 h.

Un any més, el Districte de Gràcia celebra el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones amb un acte central organitzat pel Consell de Dones el dia 24 de novembre, a les 19 h. L'acte es podrà seguir en streaming a través del web del districte.

Les mesures sanitàries imposades per la covid-19 han fet que enguany l’acte central del 25N no es faci a la pl. Virreina, com es feia habitualment, sinó que es farà a la seu del districte i es podrà seguir per streaming a través del web del districte de Gràcia. 

En l’acte central, que tindrà lloc el 24 de novembre, veïnes, dones treballadores i representants d’entitats, llegiran el Manifest del Consell de Dones del districte. Enguany, es vol alçar la veu contra les violències masclistes, “en totes i cada una de les seves ‘variables’: assetjament, violació, violència psicològica, abús, dins i fora de la parella…”.

La covid-19 també és present en el Manifest, ja que les seves conseqüències “agreugen les desigualtats, discriminacions i violències contra les dones”. 

Per últim, es demanen mesures estructurals per combatre la violència masclista i s’insisteix també en la importància de l’educació.

Després de la lectura del manifest, s’encendran, com cada any, espelmes en record de les dones víctimes de violència masclista, i la companyia Les Fugitives interpretarà l’espectacle ‘Dona-Foc’.

El programa per commemorar el 25N és aquest:

24 de novembre, a les 19 h, seu del districte de Gràcia

  • Lectura del manifest
  • Encesa d’espelmes
  • Espectacle “Dona-Foc”, de la companyia Les Fugitives.

Es podrà veure per streaming al web del districte.

25 de novembre, de 18.30 a 22 h

El campanar de la pl. de la Vila s’il·luminarà de color lila.