Arriba la Primavera Verda del Coll 2021!

29/04/2021 - 09:35

Del 6 al 29 de maig arriba el Cicle Primavera Verda 2021, amb activitats, tallers, exposicions, i xerrades per promoure una consciència ciutadana més crítica, activa i sostenible. L'acte central del cicle serà la Festa Verda, que tindrà lloc el dissabte 15 de maig al Parc de la Creueta del Coll, no t'ho perdis!

La Primavera Verda és una iniciativa organitzada pel Centre Cívic el Coll-La Bruguera i les entitats del barri del Coll i de Vallcarca  que organitzen activitats per promoure una consciència ciutadana més crítica i activa, amb idees per treballar en el canvi d’hàbits per fer possible un barri més verd, humà i sostenible.

Entre el 6 i el 29 de maig es celebraran les següents activitats per les quals es necessita inscripció prèvia:

EXPOSICIÓ: ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE 

Del 6 al 25 de maig 

Coneixerem propostes i alternatives per a fer possible una alimentació més saludable i sostenible.

TAULA RODONA: EL CONSUM AGROECOLÒGIC I DE PROXIMITAT

Divendres 7 de maig de 19h a 20:30h

Amb la participació de les cooperatives de consum Trementinaires, Més Fresques que un enciam i els projectes agroecològics Dunia i El Rusc que diu Sí.

FORMACIÓ PER A COMPOSTAIRES (VIRTUAL)

Dimecres 12 de maig de 18h a 19:30h

En aquesta sessió virtual coneixereu millor el món del compostatge, aprendreu com participar del compostatge comunitari o com fer-ne a casa vostra, o podreu resoldre els vostres dubtes i compartir els vostres experiències si ja esteu familiaritzats amb aquesta pràctica.

LES CROQUETES: UN PLAT UNIVERSAL I SALUDABLE

Dijous 13 de maig de 18:30h a 20h

Aprendrem a cuinar un plat universal a l’abast de tothom, de forma saludable i sostenible i amb consciència ecològica.

FESTA VERDA

Dissabte 15 de maig a partir de les 10h

Mostra d’activitats i tallers sostenibles, espectacle familiar, passejada per la Creueta i la música dels mestres de la rumba “Sabor de Gràcia” al Parc de la Creueta del Coll.

XERRADA: “DAVANT DEL CANVI CLIMÀTIC: ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE I CONSUM DE PROXIMITAT”

Dimarts 18 de maig de 19h a 20:30h

Les nostres decisions afecten, directament, al canvi climàtic. Podem afavorir-lo o mirar d’evitar-ne els seus efectes. Coneixerem com afecta a l’emergència climàtica al nostre model de consum alimentari i què podem fer per evitar-ho.

XERRADA SOBRE ALIMENTACIÓ I SALUT 

Dimarts 25 de maig a les 18:30h

Aprendrem a incorporar hàbits saludables i sostenibles en el nostre dia a dia a l’hora de planificar, comprar, cuinar, menjar, conservar, reaprofitar i llençar aliments.

A LA DESCOBERTA DE LES PLANTES OBLIDADES II

Dimecres 26 de maig de 18h a 20h

Passejada pel Bosc Turull per conèixer i redescobrir aquelles plantes útils que tenim  en els marges, horts i boscos, que sovint passen desapercebudes.

TALLER: LES CREMES I SOPES D’ARREU DEL MÓN

Dijous 27 de maig de 18:30h a 20h

Cuina anti-malbaratament basada en aliments frescos, de proximitat i recuperats, per a persones interessades a aprendre noves receptes i alhora adoptar nous hàbits a favor del medi ambient.

TAULA RODONA: EXPERIÈNCIES D’HORTICULTURA URBANA I COMUNITÀRIA A VALLCARCA

Dijous 28 de maig de 19h a 20:30h

Molts barris de la nostra ciutat, amb la participació activa del veïnat, estan prenent consciència del seu important paper en la lluita ciutadana i col·lectiva per transformar la ciutat en un lloc més habitable i saludable i per mitigar els efectes negatius del canvi climàtic. Coneixerem l’experiència del col·lectiu DESENRUNA de Vallcarca.

CONEGUEM ELS HORTS DEL COLL I VALLCARCA

Dissabte 29 de maig de 11:30h a 13h

En aquesta passejada visitarem l’Hort de l’Avi, els Horts de Turull, l’Hort Okupat de Farigola, els diferents espais cultivables del col·lectiu DESENRUNA i l’Hort de les Cases. Coneixerem les diferents tipologies d’hort i les diferents maneres que tenen d’organitzar-se i gestionar-se, i els valors ambientals i socials que aporten al territori.