El Park Güell col·labora en la iniciativa “Vacances de pau” per a infants d'Ucraïna

17/05/2024 - 13:08

El programa "Vacances de pau" té com a objectiu oferir a infants provinents de zones afectades per conflictes l'oportunitat de gaudir d'un descans en un entorn segur i enriquidor.

En el marc del programa “Vacances de pau”, impulsat per la Delegació del Govern a Catalunya, un grup d’estudiants provinents de la localitat costanera d’Otxàkiv, a Ucraïna, ha viscut una experiència inoblidable al Park Güell.

El programa “Vacances de pau” té com a objectiu oferir a infants provinents de zones afectades per conflictes l’oportunitat de gaudir d’un descans en un entorn segur i enriquidor. Per a molts d’aquests petits, aquesta experiència suposa un respir necessari enmig de circumstàncies difícils en els seus llocs d’origen.

Durant el mes de maig, 28 nens i nenes van arribar a Barcelona per submergir-se en un món de diversió, cultura i aprenentatge. Acompanyats de l’equip organitzador i persones voluntàries, han tingut l’oportunitat d’explorar diversos espais emblemàtics de la ciutat.

Un dels punts destacats de la seva visita ha estat el recorregut pel Park Güell, on van ser acompanyats per l’equip de Coordinació de Serveis Culturals, que s’ha sumat enguany a la iniciativa “Vacances de pau”. Sota la guia d’un educador del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), van gaudir d’un emocionant viatge a través d’aquest icònic parc, meravellant-se de l’arquitectura única d’Antoni Gaudí i absorbint la riquesa cultural de la ciutat.

Durant l’estada, els infants també han tingut l’oportunitat de visitar altres llocs emblemàtics de la ciutat com el Zoo de Barcelona.

La Delegació del Govern a Catalunya, en col·laboració amb diverses entitats i persones voluntàries, continua treballant per fer possible aquesta iniciativa que deixa una empremta inesborrable a la vida d’aquestes persones, sembrant llavors d’esperança i amistat en cada pas del camí.