Oberts al públic els jardins de la casa Canals-Junyer, a Vallcarca

21/05/2024 - 12:05

El nou espai disposa d’un quiosc amb servei de cafeteria i oferirà activitats de dinamització social i cultural.

Ja estan oberts al públic els jardins de Canals-Junyer, un palauet que va esdevenir el consolat de Dinamarca a principis de segle XX. L’edifici, propietat de la Diputació, està cedit a l’Ajuntament, que n’ha arranjat els jardins i en dinamitzarà l’activitat per tal que esdevingui un nou pol d’activitat al barri de Vallcarca i els Penitents.

Els treballs han tingut una durada de 10 mesos i han comportat una inversió de 990.000 euros. Han servit per adequar el jardí, tot mantenint els arbres existents, i per implantar-hi un paviment accessible. Així mateix, s’ha construït al costat del palauet una pèrgola de fusta que acull un quiosc amb servei de cafeteria i una terrassa.

Pel que fa al palauet, s’ha buidat l’interior i s’ha recuperat el paviment de rajoles hidràuliques. Aquest nou equipament acollirà activitats de dinamització social i cultural.

L’espai dels jardins, que només era accessible des del viaducte de Vallcarca, incorpora un nou accés a la part baixa, pel carrer de Gustavo Bécquer. Així, en l’horari d’obertura, esdevé una drecera entre aquest carrer i el viaducte, fins ara mal comunicats per la diferència topogràfica.