Per una alimentació sostenible, actuem!

10/01/2022 - 14:23

L’exposició itinerant que vol promoure l’alimentació saludable i respectuosa amb el planeta arriba a Gràcia! Es podrà veure davant el Mercat provisional de l'Abaceria entre els dies 11 i 16 de gener.

L’exposició itinerant que vol promoure l’alimentació saludable i respectuosa amb el planeta arriba a Gràcia! Es podrà veure davant el Mercat provisional de l'Abaceria entre els dies 11 i 16 de gener.

Què mengem? Per què mengem com mengem? Per què és important tenir una dieta saludable i amb productes de proximitat? Són preguntes que amb el tràfec de la vida quotidiana sovint oblidem de fer-nos. I si ens les fem, acostumem a fixar-nos només en la nostra salut, però no tenim en compte la salut del planeta o l’economia local, la pagesia i la ramaderia del nostre entorn. I és que el que consumim afecta directament no només el nostre organisme sinó també el planeta i la societat.

‘Per una alimentació sostenible. Actuem!’ és una exposició itinerant que arriba ara al Mercat provisional de l’Abaceria, al passeig Sant Joan, per parlar sobre l’alimentació sostenible i de proximitat. L’objectiu és acostar al veïnat les qüestions que es plantegen enguany en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible i sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis del consum saludable i l’impacte del sistema alimentari en la salut del planeta.

L’exposició està concebuda perquè hi participi la gent. A banda de recollir les opinions i les propostes de les persones que la visitin, durant tota la setmana es duran a terme diferents activitats:

 • Divendres, 14 gener, de 17 a 18.30 h. Xerrada Justícia Alimentària. Cap a una transició alimentària.
  El canvi necessari en la direcció de el sistema alimentari disfuncional en què vivim només serà possible amb una completa reorientació de les polítiques i pràctiques agrícoles i alimentàries.
 • Dissabte, 15 de gener, de 10.30 a 11.00 h. Xerrada Agència de Salut Pública de Catalunya. Petits canvis per menjar millor.
  La guia alimentària “Petits canvis per menjar millor” és una nova eina per identificar aspectes claus que, amb petites modificacions, poden millorar de forma important la qualitat i la sostenibilitat de la nostra alimentació.
 • Dissabte, 15 de gener, d’ 11.30 a 13.00 h  Xerrada/Taller Green in Blue. Taller d’Aquaponia Els cultius acuapònics són sistemes de producció sostenibles, conformats per un cultiu hidropònic i un cultiu de peixos. És una de les propostes de futur per a una agricultura sostenible.
 • Dissabte, 15 de gener, de 16 a 17.30 h. Xerrada+taller demostratiu Eixarcolant. El canvi de model agroalimentari.
  És possible desenvolupar un nou model de producció, distribució i consum d’aliments, i de desenvolupament socioeconòmic: més sostenible, ètic i just, que reverteixi positivament al territori, i que empri amb normalitat les varietats agrícoles tradicionals.
 • Diumenge, 16 de gener, de 10.30 a 11.30 h. Xerrada Espai Ambiental. Com impulsar xarxes de reaprofitament alimentari als barris
  Resolem problemes col·lectius a través de l’acció comunitària, empoderant les persones amb mesures no assitencials, contribuint a la millora de la sobirania alimentària i fomentant el dret a l’alimentació sostenible.
 • Diumenge, 16 de gener, de 11.30 a 12.30 h. Xerrada-Taller. L’Aresta. Aliments que ofeguen el planeta i aliments que nodreixen el planeta.
  Com arribar a la sostenibilitat i a la transformació social a partir del desenvolupament de l’agroecologia i la sobirania alimentària.
 • Diumenge, 16 de gener, de 12.30 a 13.30 h. Xerrada Animal Rebellion. Per què la nostra alimentació hauria d’estar basada en les plantes?
  Aprofundim en com les pràctiques veganes i vegetarianes ajuden a la sostenibilitat del planeta.