Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible a Gràcia

14/10/2021 - 10:18

Del 14 al 24 d’octubre, l’Ajuntament i diverses entitats de la ciutat conviden la ciutadania a aprofundir en la relació que hi ha entre els hàbits alimentaris i aspectes com la crisi climàtica o el desenvolupament local, a través de xerrades, tallers i altres esdeveniments.

Aquest 2021, Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Es tracta d’una oportunitat única per consolidar projectes i per transformar els sistemes alimentaris cap a models més saludables, justos i resilients.

Durant la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible, la ciutat projectarà una visió transformadora i disruptiva amb activitats culturals, artístiques, lúdiques, divulgatives i participatives. L’objectiu és donar a conèixer la importància de l’alimentació sostenible i provocar una reflexió i debat entorn dels processos i factors implicats en el cicle alimentari.

Totes les activitats són gratuïtes i, per participar cal reservar plaça.

PROGRAMA A GRÀCIA

Primer any compostatge comunitari a Vallcarca
Dissabte 23 d’octubre d’11 a 13h
Lloc: Punt Verd de Vallcarca (Avinguda Vallcarca 71, 08023 Barcelona)
Més informació a aula@boscturull.cat o al 932133945.

Activitats al Centre cívic La Sedeta
18 d’octubre, 19 h

Taller: Traçabilitat i etiquetatge

28 d’octubre, 19 h
Documental: Una conversa sobre el menjar i la ciutat

23 d’octubre, 11 h
Cuidem del planeta: reaprofitem!

Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà

Paral·lelament, Barcelona acull el 7è Fòrum Global MUFPP, entre el 19 i el 21 d’octubre, amb el tema Cultivant la resiliència: Alimentació sostenible per fer front a l’emergència climàtica.

L’esdeveniment es farà en format híbrid, amb una part presencial al Centre de Convencions Internacional de Barcelona i amb possibilitat de seguir l’esdeveniment per streaming.

El Fòrum reunirà tècnics i representants polítics de les principals ciutats, tant europees com d’altres continents, així com membres d’agències internacionals, de la comunitat científica i d’organitzacions de la societat civil per abordar la millor manera de promoure l’alimentació sostenible i fer front a l’emergència climàtica.

L’esdeveniment, que tindrà lloc només uns dies abans de la conferència sobre canvi climàtic de les Nacions Unides a Glasgow (COP26), permetrà intercanviar coneixements, experiències i bones pràctiques per modificar els sistemes d’alimentació dominants i caminar cap a una dieta planetària que beneficiï les persones, els territoris i el planeta.

La Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través del Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.