Barcelona avança amb els fons Next Generation

Celebració de la jornada “Ara, Barcelona avança amb els projectes Fons Next Generation EU

Jornada “Ara, Barcelona avança amb els fons Next Generation EU”
16/07/2024 - 10:15 h - Ajuntament IMI

Ahir, dilluns 15 de juliol, es va celebrar la jornada “Ara, Barcelona avança amb els Fons Next Generation EU”, on es va fer un repàs dels projectes de transformació finançats amb fons europeus emmarcats en l’estratègia  municipal “Barcelona, fem plans de futur”, presentada el 15 de desembre del 2020.

A l’acte es van efectuar dues taules rodones i van intervenir diferents personalitats com l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, la presidenta del Banc Europeu d’Inversios , Nadia Calviño, o Jordi Hereu, ministre d’Industria i Turisme.

La primera taula rodona es va centrar en els projectes de transformació a la ciutat de Barcelona, amb la presentació de cinc projectes emblemàtics, i que va estar moderada per Albert Dalmau, gerent municipal de l’Ajuntament.

La segona, moderada per la gerent d’àrea d’Economia i Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Laia Claverol, va tractar sobre “El futur dels fons europeus a la ciutat. Projectes a desenvolupar en els pròxims anys”.

Els fons europeus NextGenerationEU és el pla de reconstrucció econòmica pactat pels països membres de la Unió Europea, arrel de la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia de la Covid-19, que mobilitza mitjançant subvencions i préstecs, un volum de recursos per posar en marxa projectes vinculats, per exemple, a la mobilitat, el verd urbà o la rehabilitació d’habitatges, que s’allargaran fins al 2026.

Actualment, ja s’ha executat gairebé la meitat del pressupost assignat als projectes, que tenen l’objectiu comú d’avançar cap a una ciutat més humana, competitiva i adaptada als nous reptes ecològics i tecnològics. L’Ajuntament gestiona directament 275,8 dels més de 2.000 milions d’euros destinats a la ciutat.

L’Institut Municipal d’Informàtica ha executat i finalitzat cinc grans projectes dins del marc de la transició digital centrat en la renovació i modernització digital amb un finançament de 6 milions d’euros dels fons NextGenerationEU per tal d’augmentar l’eficiència en els serveis i processos que es presten des de l’administració municipal. Aquests projectes són el Nou Portal municipal de Dades, L’administració orientada a la ciutadania, Operacions intel·ligents, Reforç de les estructures de ciberdefensa de l’entorn digital municipal i Les Infraestructures intel·ligents.

Podem consultar més informació i la descripció d’aquests projectes fent clic al següent enllaç:

https://ajuntament.barcelona.cat/imi/ca/fons-next-generation-eu