Pla de transició digital

El Pla de transició digital és el full de ruta que inclou, entre d’altres, projectes del Pla TIC per a aquest mandat, els plans sectorials de cada gerència, el pla tecnològic de l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) i el pla transversal.

És liderat estratègicament per la Gerència d’Innovació i Transició Digital de l’Ajuntament de Barcelona i governat, coordinat i executat per l’IMI. 

Aquest pla té com a objectiu fer l’administració més eficient i capaç, amb més capacitat per donar servei a una ciutadania cada vegada més digitalitzada. Els components clau per dur a terme el Pla intern de transició digital de l’Ajuntament de Barcelona són els següents: 

  • El pla tecnològic recull totes les iniciatives —tant les pròpiament tecnològiques com d’altres de metodològiques i de construcció d’eines— que donin suport a les funcions pròpies de l’IMI, de transició interna de les persones i les seves capacitats, sempre amb un caràcter transversal.
  • El pla sectorial és el conjunt dels diferents plans sectorials de les diferents àrees de l’Ajuntament i recull un conjunt d’iniciatives que obeeixen les necessitats i els objectius de cada gerència de l’Ajuntament de Barcelona i les actuacions alineades amb el Pla d’actuació municipal (PAM).
  • El pla transversal lidera i impulsa la incorporació del nou model digital de l’Ajuntament. Les iniciatives d’aquest pla transformen la relació amb la ciutadania cap a un model més proactiu a través de la robotització de les tasques de tramitació, assegurant l’accés en línia amb seguretat.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’IMI, es relaciona en els àmbits TIC i Smart Cities amb la Comissió Europea, i treballa juntament amb altres ciutats europees en projectes europeus, de manera que Barcelona esdevé un dels models de referència per a molts països del continent.

A més a més, l’estratègia de Barcelona davant els Fons Next Generation EU (FNGEU) representa la resposta de la ciutat a la crisi provocada per la Covid-19. Barcelona es planteja dur a terme un canvi integral que li permeti esdevenir una ciutat més resilient davant futures crisis, apostant per la transició energètica i ecològica, la transició digital i la cohesió social.

Des de l’IMI desenvolupem 12 projectes per dur a terme aquest canvi dins el Pla de Recuperació , Transformació i Resiliencia (PRTR) d’España.

Infografia internaciona

 

 

Projectes

Back to top