El 28 i 29 de novembre, el Barcelona Deep Tech Summit reunirà l’ecosistema emprenedor i tecnològic per trobar les solucions més disruptives per als reptes més globals.

Barcelona Deep Tech Summit
15/11/2023 - 13:04 h

El Barcelona Deep Tech Summit se celebrarà per segon any consecutiu com a epicentre de la innovació i el canvi tecnològic més rellevant. El Palau de Congressos de Barcelona (Fira de Barcelona) congregarà start-ups, spin-offs, universitats, inversors especialitzats, institucions i persones expertes del sector. L’objectiu serà abordar reptes tan transcendentals com el canvi climàtic, la transició energètica, la connectivitat, la nova era industrial i la biomedicina.

El Barcelona Deep Tech Summit és l’esdeveniment més rellevant del sud d’Europa d’aquest sector. Després de l’èxit de la primera edició, enguany s’ha ampliat l’espai i el temps dedicat al congrés. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i cinc universitats (UB, UAB, UPC, UPF i UOC). Està coorganitzat per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Recerca i Universitats i d’ACCIÓ.

Un programa amb més de 50 ponents

L’esdeveniment oferirà nombroses activitats: ponències, panells, entrevistes, debats, tallers i premis. Comptarà amb més de 50 ponents, entre els quals destaca l’Ariadna Font, fundadora i CEO d’Alinia, i que ha treballat en grans companyies com IBM i Twitter, o el Carlos Abellán, cofundador i CEO de Quside i especialista en tecnologia quàntica. També hi participaran professionals com la Camila Tomas, directora d’un equip tecnològic dins la indústria del perfum, i la Renita Kalhorn, coach executiva que acompanya creadors de Deep Tech a millorar les seves habilitats directives.

L’eix central de l’esdeveniment serà connectar la tecnologia de més valor amb inversors especialitzats que puguin aportar fons al sector per accelerar l’arribada de solucions al mercat. Per aconseguir-ho, s’oferiran activitats com l’Investment Forum, on diverses start-ups d’alt potencial podran fer un pitch davant d’inversors especialitzats. A més, durant tot el Summit hi haurà la Global Innovation Area, un espai d’exhibició amb una cinquantena de start-ups exposant les seves innovacions.

També es duran a terme diverses xerrades que compartiran les últimes tendències en intel·ligència artificial, com construir una empresa a partir d’un doctorat o com abordar el canvi climàtic des del sector Deep Tech, entre altres continguts.

A més, es lliurarà la tercera edició del Barcelona Deep Tech Awards, el premi a la millor start-up Deep Tech del 2023. Cinc start-ups seleccionades prèviament tindran l’oportunitat de mostrar les seves innovacions i un jurat d’experts determinarà la millor. El premi del 2022 va ser per a Qilimanjaro Quantum Tech, especialista en computació quàntica.