El passat 8 de febrer l’IMI va assistir a l’esdeveniment "Prioridades TIC en las AAPP de Cataluña ante los Fondos Next Generation", organitzat per la revista Sociedad de la información digital.

..
20/02/2024 - 11:02 h

La participació en aquest esdeveniment va sorgir de la voluntat de fomentar l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre responsables TIC del sector públic i privat amb capacitat de decisió, prospecció tecnològica i definició estratègica.

Es va posar de relleu la importància dels Fons Next Generation com a oportunitat per dotar econòmicament i agilitzar la transformació digital de la ciutat de Barcelona, avançant cap a l’administració electrònica i garantint els drets digitals de la ciutadania, així com millorant els serveis municipals, tot contribuint a una millora de la ciutat i la seva qualitat de vida.

La xerrada també va posar la mirada al futur, fent esment de les properes convocatòries que s’ajusten a les línies estratègiques més interessants per a l’IMI, com la garantia d’una connectivitat adequada, el desplegament de la tecnologia 5G, el reforç de les competències digitals dels treballadors i de la ciberseguretat, aconseguir la digitalització de l’Ajuntament de Barcelona i l’impuls d’una administració centrada en la dada i del Pla Endreça.

Actualment, l’Ajuntament de Barcelona articula la seva resposta al voltant de set eixos estratègics que han de permetre seguir treballant per una Barcelona capdavantera, resilient i amb un futur sostenible. L’IMI, participa dins del projecte de “Transformació i modernització digital” portant a terme cinc línies de treball estratègiques que inclouen 13 projectes en l’actualitat organitzats en:

  • El reforç de les estructures de ciberdefensa per tal de protegir els serveis, tant interns com de prestació directa a la ciutadania.
  • Assegurar la màxima accessibilitat dels serveis públics en els canals digitals de preferència dels ciutadans i les empreses.
  • La implementació de solucions intel·ligents destinades a millorar els processos de gestió i tramitació interns, centrant-se en l’homogeneïtzació, la simplificació i la modernització dels tràmits.
  • La implementació d’un Portal de Dades únic que integri diferents fonts, permetent major transparència i accés a la ciutadania i seguint un concepte d’Open Data.
  • Adequar l’entorn de treball del personal municipal a una administració digital modernitzada.

Per conèixer més sobre els Fons Next generation i els projectes dins la “Transformació i modernització digital” fes clic aquí