Modernització dels accessos interns de 170 aplicacions de l’Ajuntament de Barcelona

Dissenyat per reforçar la seguretat de la informació corporativa i millorar l’eficiència operativa.

..
19/09/2024 - 15:00 h

L’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) està duent a terme una modernització tecnològica que inclou la migració de 170 aplicacions municipals cap a un nou sistema de control d’accés als aplicatius i serveis, anomenat IdP.

Aquest projecte, que preveu finalitzar el 2025, està dissenyat per reforçar la seguretat millorant el govern dels accessos a la informació corporativa, treballar amb les bones pràctiques tecnològiques i millorar l’eficiència operativa. A més, afavorirà la integració de productes i serveis de mercat i ajudarà a obrir l’accés mòbil a les aplicacions corporatives, fet que obre la porta a la creació de noves apps.

El nou IdP representa un avanç significatiu en l‘accés segur de les persones usuàries a les aplicacions i serveis municipals. Aquesta tecnologia permet una autenticació més segura i gestionada centralment, la qual cosa és crucial per a protegir les dades personals i sensibles en un entorn cada vegada més digitalitzat.

A més, s’ha desenvolupat un nou aplicatiu que permet gestionar les autoritzacions d’accés a les aplicacions de manera més àgil i pràctica. Això suposa també un benefici de cara a les persones responsables de les aplicacions o serveis TIC de l’Ajuntament, que tindran més control sobre qui fa què, fet que deriva en un millor govern de l’accés a la informació.

El nou sistema de control d’accés també possibilita la implementació de polítiques de seguretat avançades, com la multifactorial i la gestió dinàmica d’accés basada en el context de l’usuari, i permet tenir control d’aplicatius corporatius, tant els que es troben en infraestructures municipals, com els que estan desplegats al núvol.

El nou sistema facilitarà la integració més àgil i segura amb altres plataformes tecnològiques, tant internes com de tercers, essencial per expandir i enriquir els serveis que Barcelona ofereix a la ciutadania. Aquesta capacitat d’integració és una peça clau en la estratègia de l’IMI per construir un ecosistema digital més connectat i interactiu, que pugui adaptar-se ràpidament a les noves necessitats tecnològiques i de seguretat del entorn digital.

Amb aquest projecte, l’IMI demostra un compromís ferm amb la millora contínua i la innovació tecnològica, posant Barcelona a l’avantguarda de les ciutats que utilitzen la tecnologia per millorar la vida quotidiana dels seus habitants i visitants.