Notícies tecnològiques recopilades des del 11/04/2023 al 18/05/2023

divendres, maig 19, 2023 - 13:32

Resum general de les novetats relacionades amb la publicació d’aplicacions i tendències tecnològiques.

En aquests dies hem volgut recopilar un seguit d’informació que trobem rellevant en el sector que ens trobem. Algunes d’elles poden afectar al Servei de la Oficina de Serveis al Mòbil.

RESUM:

  • Intel·ligència artificial (IA), on tant Microsoft com Google es mouen per integrar les seves propostes en mòbils. D’altra banda, un article explicant com es preveu que afectaran les IA’s al món laboral.
  • Apple ha compartit informació sobre el nombre d’apps que rebutja a la seva App Store i el nombre de persones usuàries que té a la botiga d’aplicacions a Europa
  • Moltes novetats Android durant la conferència anual Google I/O dirigida per a desenvolupadors d’apps: nova beta d’Android 14, una Intel·ligència artificial amb Android Studio, entre d’altres.

Tendències de la compra de mòbils durant 2023

Tots els grans fabricants de telèfons intel·ligents, a excepció d’Apple, han disminuït les seves ventes en aquest 2023. D’altra banda, compartim un article on es confirma que la venta de mòbils de segona mà està en creixement.

Fonts:

Com funcionarà l’aplicació del Govern que comptabilitzarà les tasques de la llar

El Ministeri d’Igualtat d’Espanya busca la igualtat en les tasques de la llar i properament posarà a disposició de la ciutadania una aplicació que comptabilitzarà les hores dedicades a la llar per grups de convivència, ja sigui una família o companys de pis.

Font:

Intel·ligència artificial (IA) en mòbils

Tan Microsoft com Google han anunciat eines de IA per a dispositius mòbils. A més, Chat GPT anuncia que la seva app es podrà descarregar en iPhone, i properament en Android.

Fonts:

Els efectes de la intel·ligència artificial (IA): món laboral

Ja hi ha empreses que anuncien canvis en la seva política de contractacions a causa de les intel·ligències artificials, i diversos estudis adverteixen sobre el gran impacte que poden tenir aquestes.

Fonts:

Apple llença “Personal Voice”: ara a l’iPhone li pots posar la teva veu

Apple ha anunciat una nova sèrie de característiques d’accessibilitat, entre elles “Personal Voice” que permetrà a un iPhone o iPad llegir text amb una veu sintetitzada que imiti la de la persona usuària.

Fonts:

Apple comparteix dades sobre les apps que rebutja i els comptes que cancel·la de desenvolupadors per fraudulents.

Durant el  2021 Apple va cancel·lar 80.200 comptes de desenvolupadors fraudulentes i 1,7 milions d’aplicacions per no complir amb els seus estàndards.

Fonts:

Apple revela el nombre de persones usuàries a la seva botiga d’aplicacions (App Store) d’Europa.

Apple ha revelat aquesta informació per un requeriment d’Europa.

Fonts:

 Novetats la conferència anual Google I/O dirigida per a desenvolupadors d’apps

Les 14 principals novetats de la conferència anual de Google I/O, entre elles, Studio Bot; una eina d’intel·ligència artificial amb Android Studio, una guia pel disseny d’apps en Android i la nova beta d’Android 14.

Fonts:

La Play Store d’Android recomanarà acualitzar una app quan es produexi un crash

Quan es produeixi un error al sistema (crash) en primer pla (foreground), la Play Store recomenarà actualitzar l’app si hi ha una versió més recent.

Fonts:

Back to top