Dia de la Diversitat

El Dia de la Diversitat és una proposta educativa orientada al foment, sensibilització i educació en drets humans. A través de jocs, dinàmiques, tallers i diferents activitats es donen a conèixer aquests drets i es connecta l’alumnat amb les entitats de referència de la ciutat en aquest àmbit.

L’any 1948 l’Assemblea General de les Nacions Unides va signar la declaració Universal dels Drets Humans formada per 30 articles. L’any 2009 l’Agència Europea de Drets Fonamentals (FRA) va proposar impulsar la defensa i la No vulneració dels drets humans entre els i les joves, arreu la Comunitat Econòmica Europea.

Aquesta proposta neix amb la intenció de donar cobertura a aquesta iniciativa i oferir un espai que fomenti la interacció i el respecte mutu entre els i les joves: tots diversos, i totes i tots iguals en drets.

Està organitzat pel Departament de Promoció de la Infància de l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació, el suport de l’Agència Europea dels Drets Fonamentals (FRA) i la participació de 21 entitats de la ciutat que treballen a favor de la defensa dels drets humans.

 

A qui s’adreça?

A l’alumnat d’ensenyaments secundaris, ESO i Batxillerat.

 

Com participar-hi?

Al web www.diadeladiversitat.cat trobareu la informació pràctica sobre el procés i període d’inscripció, així com tota informació complementària que pugueu necessitar.