Dia de la Diversitat (programa educatiu)

El Dia de la Diversitat s’adreça a estudiants de 12 a 18 anys. És una proposta educativa de foment, sensibilització i educació dels drets humans. A través de jocs, dinàmiques, tallers i diferents activitats, es donaran a conèixer els drets i es connectarà l’alumnat amb les entitats de referència que hi treballen.

Està organitzat pel Departament de Promoció de la Infància, de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació, amb el suport de l’Agència Europea dels Drets Fonamentals (FRA) i amb la participació de 21 entitats de referència de la ciutat en defensa dels drets humans.

Enguany, tindrà lloc els dies 7 i 8 de novembre de 9 a 14 hores a l’Espai Jove La Fontana (Carrer Gran de Gràcia, 190-192 de Barcelona).

Com sorgeix la idea de fer el Dia de la Diversitat a Barcelona i amb quina finalitat?

L’any 1948, l’Assemblea General de les Nacions Unides va signar la Declaració Universal dels Drets Humans, formada per 30 articles. L’any 2009, l’Agència Europea de Drets Fonamentals (FRA) va proposar commemorar la defensa i la no vulneració dels drets humans entre els i les joves, tots i totes iguals en drets, arreu de la comunitat europea.

Aquesta proposta neix amb la intenció d’oferir un espai que fomenti la interacció i el respecte mutu entre els i les joves: diversos, diferents i totes i tots iguals en drets.

Al web www.diadeladiversitat.cat trobareu la informació pràctica sobre el procés i període d’inscripció així com tota informació complementària que pugueu necessitar.

Us hi esperem a tots i totes per gaudir junts de la setena edició del Dia de la Diversitat i fer que sigui un nou èxit per fomentar els drets humans i la cultura de la pau a la nostra ciutat.