Espectacle "Quiso negro", a càrrec d'Ester Guntín

Enrere

L’espectacle guanyador del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2023 parteix de la tarantel·la, un ritual que neix a l’edat mitjana al sud d’Itàlia, basat en una pràctica coreogràfica, musical i iconogràfica.

Quiso negro explora el fenomen de la catarsi a través de l’ús ritual de patrons acústics, rítmics, cinètics i iconogràfics. Per això es basa en el tarantisme i en el seu arsenal de mites, per transitar per un espectre molt ampli, fins i tot contradictori, d’escenaris de possessió i catarsi actuals: des de les formes de dol en els enterraments ritualitzats fins a l’èxtasi no reglat d’una rave . El treball busca la potencialitat del cos i la imatge en escena per anar més enllà de la coreografia. Quiso negro parla de la mort, però es pot veure com un viatge pels seus aspectes més vitalistes: una catàbasi, un descens festiu.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre potencia el treball de joves creadors i intèrprets graduats del Conservatori Professional de Dansa (CPD), del Conservatori Superior de Dansa (CSD) i d’IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, els ofereix un ajut econòmic a la producció i exhibeix la peça guanyadora amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona. Enguany l’ha obtingut Ester Guntín, graduada en Humanitats i en Coreografia i Interpretació pel Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre, i amb el Màster d’estudis comparats d’art, filosofia i literatura de la Universitat Pompeu Fabra. Ha presentat treballs a Sismògraf Olot, CCCB Barcelona, RIDCC Rotterdam, Quinzena de Dansa de Portugal o TanzLabor Ulm, i ha col·laborat amb Marcos Morau, Silvia Delagneau, Marta Pazos o Joan Morey, entre d’altres. Aquest 2024 col·labora a Ifigènia , al Teatre Lliure, i dirigeix la posada en escena d’una òpera de petit format al Gran Teatre del Liceu que forma part de l’espectacle Òh!pera , que es pot veure en l’edició d’enguany del Grec Festival de Barcelona.

Una coproducció del Grec 2024 Festival de Barcelona i l’Institut del Teatre. 

Amb la col·laboració de La Piconera, L’Estruch Fàbrica de Creació, Fabra i Coats, La Caldera i Graner - Centre de Creació.

Idea i direcció artística: Ester Guntín 

Autoria: Vaikonur 

Coreografia: Ester Guntín amb la col·laboració dels intèrprets 

Assistent de coreografia: Héctor Puigdomènech

Assistent de direcció: Aida Mayoral

Interpretació: Marina Capel, Martí Forcada, Glòria Garcia, Mariona Moranta, Héctor Puigdomènech, Isaac Verdura

Composició musical i espai sonor: Nil Ciuró

Disseny de la il·luminació: Andreu Fàbregas, Isabel del Moral Ruiz 

Disseny de l’escenografia: Pol Roig Valldosera

Disseny del vestuari: Joan Ros 

Text: Rafael Argullol

Producció: Muntsa Roca - Lila Brick

Assessorament dramatúrgic: Paula Errando

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala Ovidi Montllor.
Es venen les entrades a:
Web Festival GREC.
Es venen les entrades a:
Oficina Ciutadana de la Cultura.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.

Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment - Sala Ovidi Montllor

Adreça:
Pl Margarida Xirgu, 1
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment - Sala Ovidi Montllor
Quan
Des de 23/07/2024 al 24/07/2024

Telèfon

Tel.:
934261875

You may also be interested in...