Webinars per reflexionar sobre 'Ciutats jugables i coeducadores'

28/10/2021 - 12:14

Les xerrades tindran lloc els pròxims 3, 10 i 17 de novembre i són organitzades per ECOM amb la participació de l'IMPD.

Les xerrades tindran lloc els pròxims 3, 10 i 17 de novembre i són organitzades per ECOM amb la participació de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

S’oferiran  dos webinars i una sessió de treball per debatre i reflexionar sobre el concepte de ‘Ciutats jugables i coeducadores’ i la importància d’incloure els valors de la diversitat i la perspectiva de gènere interseccional a les actuacions que es facin per impulsar nous espais de joc.

Aquestes xerrades, en el marc del projecte Ciutat Viva, van dirigides a famílies amb infants amb discapacitat i, especialment, a mares d’infants amb discapacitat o mares amb discapacitat.

D’altra banda, els dos primers webinars també van adreçats a professionals  d’institucions o ajuntaments que vulguin saber com  tenir en compte la diversitat i la igualtat de gènere de manera interseccional a l’hora d’implementar ciutats jugables coeducadores o patis escolars més inclusius i igualitaris.

Consulteu el programa complert del projecte Ciutat Viva.

Webinar 1: Com promoure ciutats jugables i coeducadores tenint en compte la discapacitat

Tindrà lloc el 3 de novembre de 17.30 a 19.30 hores, i tractarà sobre transformacions urbanes perquè l’espai públic esdevingui punt de trobada on promoure el joc i la coeducació, tot fomentant l’autonomia personal i garantint l’accessibilitat. Compta amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

Webinar 2: Com fer dels patis escolars un espai coeducatiu i inclusiu des de la perspectiva de la discapacitat

Serà el 10 de novembre amb l’objectiu de reflexionar sobre aquests espais de l’entorn educatiu i les seves potencialitats i reptes per a que realment promoguin la inclusió i la igualtat de gènere, i puguin esdevenir espais de joc oberts a la ciutadania.

Sessió de treball: Avancem plegades per unes ciutats jugables, inclusives i coeducadores

Es farà el dia 17 de novembre, es posaran en comú materials, estratègies i iniciatives per promoure una ciutat jugable i coeducadora. Amb aquesta sessió es vol reunir i posar en valor aquells moviments que ja estan en marxa per tal de crear una xarxa i poder treballar de manera conjunta per avançar cap a unes ciutats més jugables i coeducadores que tinguin en compte als infants i famílies amb discapacitat.

Per poder assistir, cal inscriure’s prèviament a través d’aquest formulari. La inscripció és gratuïta i obligatòria.