Convocatòria General de Subvencions 2024: Línia d'Infància

21/12/2023 - 14:42

Infància. Entre el 8 i el 25 de gener podeu presentar les vostres sol·licituds per a la Convocatòria General de Subvencions 2024 de l'Ajuntament de Barcelona .

Entre el 8 i el 25 de gener podeu presentar les vostres sol·licituds per a la Convocatòria General de Subvencions 2024 de l'Ajuntament de Barcelona.

Teniu un projecte o desenvolupeu una activitat o servei que es podria considerar interessant per a la projecció de la ciutat? Doncs us interessa consultar la convocatòria de subvencions per al 2024 que publica l’Ajuntament.

Podeu presentar la sol·licitud del 8 al 25 de gener, tots dos dies inclosos, fixant-vos en que l’activitat que desenvolupeu respongui a alguna de les línies de subvenció que figuren al Pla Estratègic de Subvencions de l’Ajuntament de Barcelona. Han de ser activitats d’interès públic o social i que millorin la cohesió i la inclusió social a la ciutat, promoguin l’acció comunitària, promoguin la perspectiva intercultural en el teixit associatiu de la ciutat i que fomentin valors socials i culturals i formes de participació noves, entre moltes altres possibilitats.

L’apartat H de la convocatòria de subvencions dedicat a projectes per a infància inclou tres modalitats diferents:

Ha) Promoció de la infància: Els projectes presentats han de complir requisits com projectes que afavoreixin a la sensibilització i el coneixement dels drets dels infants, projectes de promoció i prevenció de la vulneració dels drets dels infants , projectes de prevenció de la violència sexual cap a infants…

Hb) Iniciatives d’atenció psicoterapèutica a infants i adolescents en risc social i les seves famílies: Els projectes presentats han de seguir uns requisits com per exemple iniciatives d’intervenció psicoterapèutica, dirigits a infància, adolescència i les seves famílies, projecte desenvolupat durant un període consecutiu mínim de dotze mesos…

Hc) Projectes d’intervenció socioeducativa per a infants i adolescents i les seves famílies en situació de risc social: Els projectes presentats han de complir requisits com que el projecte ha d’haver-se desenvolupat durant un mínim de 9 mesos de l’any anterior a la data de publicació o que el projecte ha d’incidir en l’atenció social directa a infants entre altres requisits.

És rellevant tenir en compte que les activitats aspirants a la subvenció han de realitzar-se en el terme municipal de Barcelona, no tenir afany de lucre i dur-se a terme dins de l’any objecte de la convocatòria o en el cas d’activitats en centres educatius durant el curs escolar 2024-25, si així s’especifica en l’àmbit temàtic al qual es concorri.

Per tal de repartir les subvencions entre les persones i entitats que ho sol·liciten, es tindran en compte criteris generals i específics relatius a  la qualitat de l’activitat i l’impacte social o cultural del projecte, entre altres factors.

Podeu consultar tota la informació i documentació de la convocatòria a través del següent enllaç,

Informació pràctica

Els documents que cal presentar per sol·licitar les subvencions són el formulari de sol·licitud (s’omple directament a través del portal de tràmits) i el Document bàsic 2 (descripció del projecte). Podeu descarregar-vos un model d’aquest document a la pàgina web de la convocatòria general de subvencions 2024. També en aquesta web podeu consultar altre material pràctic i de suport, com ara la Guia per a l’aplicació dels criteris transversals a la convocatòria general de subvencions.

Els criteris transversals consisteixen en criteris de valoració que travessen tota la sol·licitud de subvenció i s’han de contemplar tant a l’apartat del projecte com al de les entitats. La inclusió d’aquests criteris de valoració (perspectiva de gènere, perspectiva intercultural i perspectiva ecosocial) en les convocatòries de subvencions de l’Ajuntament de Barcelona és un pas més en la promoció i permeabilització d’aquestes dimensions en el teixit associatiu de la ciutat.

Així mateix, el web de la Torre Jussana, recull més recursos i informació de suport sobre la convocatòria en totes les seves fases, com ara les sessions informatives que van programant els diferents òrgans gestors.