Nou Espai Familiar de Criança Municipal al Coll

19/01/2024 - 09:40

Nou punt de trobada i interrelació, en què les famílies amb infants de 0 a 3 anys poden compartir l'experiència de la criança en un ambient educatiu i lúdic, amb materials especialitzats i suport professional.

Nou punt de trobada i interrelació, en què les famílies amb infants de 0 a 3 anys poden compartir l'experiència de la criança en un ambient educatiu i lúdic, amb materials especialitzats i suport professional.

Ja estan les inscripcions obertes del nou Espai Familiar de Criança Municipal El Coll (De 0 a 3 anys). Aquest espai serveix com a punt de trobada i interrelació, en què les famílies amb infants de 0 a 3 anys poden compartir l’experiència de la criança en un ambient educatiu i lúdic, amb materials especialitzats i suport professional. Per als més petits, aquest entorn representa una oportunitat de joc i socialització, connectant-los amb altres infants en un escenari segur i estimulant que ofereix joguines i materials adaptats al seu desenvolupament. Per a les famílies, constitueix un lloc de trobada, relació i intercanvi, permetent-los compartir les seves inquietuds amb altres famílies en aquest període vital particularment intens.

El nou servei de l’Espai Familiar de Criança Municipal (EFCM) va començar fa només un trimestre i, fins que les obres de remodelació total de l’espai no estiguin realitzades, s’ha adaptat l’espai perquè sigui més acollidor dins de l’estructura d’un EFCM i sintonitzi amb les necessitats que marca l’ Institut Municipal d’Educació de Barcelona. S’ha reestructurat l’espai seleccionant el mobiliari per tal de crear nous espais que afavoreixen la mobilitat lliure; s’han revisat jocs, joguines i contes des d’una perspectiva coeducativa i adient als valors del projecte; i s’han actualitzat materials i temàtiques. També s’ha organitzat el nou espai aprofitant material de l’Escola Bressol Municipal Gat Negre, amb la idea de fomentar l’ordre, la visibilitat i les relacions entre els infants i els seus acompanyants.

Grup A: dimarts de 10 h a 12 h
Grup B: dijous de 10 h a 12 h
Aforament: 12 famílies
Inscripcions trimestre d’hivern (gener, febrer i març): de 10.30 h a 13.30 h i de 16.30 h a 19.30 h
Preu trimestre d’hivern: 16,37 € (12 sessions)
Horari d’atenció a les famílies: dimarts i dijous de 10 h a 12 h i dimecres de 16 h a 18 h
Adreça: carrer de l’Aldea 15

26 Espais Familiars de Criança Municipal distribuïts per tota la ciutat

La xarxa suma 26 espais distribuïts per tots els districtes de Barcelona. Els Espais Familiars de Criança Municipal són espais de trobada i de joc orientats al benestar i al desenvolupament dels infants que ofereixen suport professional durant la criança, així com fan comunitat. El servei permet als infants explorar i jugar amb altres infants en entorns saludables i atén les necessitats de les famílies al voltant de la criança i les acompanya des de la xarxa pública. Així mateix, aquest servei municipal garanteix la inclusió de famílies en situació de vulnerabilitat i risc derivades dels serveis públics d’atenció a la infància com, per exemple, derivades dels programes CSS, EAIA o SARA.

Per a més informació, es pot consultar el web dels Espais Familiars de Criança Municipal aquí.